“Republika Srpska mora nestati!”

 

Srbijanski tabloid “Informer”, neslužbeno glasilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je tekst pod naslovom „PAKLENI PLAN SAD! RUŠE PRUGU OD SOLUNA DO BUDIMPEŠTE, A SRPSKA MORA NESTATI“

U novu teoriju zavjere ponovno su upetljali i pomoćnika američkog državnog tajnika Briana Hoyt Jeeja, koji je tobože zadužen za sprječavanje osovine Srbija-Rusija-Kina, povezujući sve sa njegovim imenovanjem na mjesto veleposlanika u Makedoniji.

Prema najnovijoj teoriji zavjere Vučićevog tabloida, Jee bi iz Skopja trebao koordinirati rad američkih tajnih službi na zapadnom Balkanu koje imaju zadatak da spriječe povezivanje luke Pirej koju su kupili Kinezi sa Budimpeštom, te da unište Republiku Srpsku i ekspresno pripreme Makedoniju za članstvo u NATO.

„Informer“, pozivajući se na tabloid Alo, piše kako je upravo Jee najzaslužniji za uspostavljanje makedonsko-albanske koalicije na čelu sa Zoranom Zaevom, te strahuje da njegov novi aranžman neće biti u interesu Srbije.

Vučićev „Informer“ posebno dramatično piše o tobožnjem Jeejevom trećem zadatku, koji je vezan za ukidanje Republike Srpske. No, ipak se nada kako do toga neće doći jer: „SAD nema mehanizme da osim silom promeni volju srpskog naroda u RS“.

Vijesti.ba
Back to top button