Konjević Polje uskoro dobija pekaru i vrhunski restoran, Nail Bećirović investira u rodno Podrinje!

Konjević Polje je jedna od najrazvijeniji mjesni zajednica na ovom području Istočne Bosne. Predivno mjesto koje je među prvima objavilo povratak 1999.godine. Dosta stanovništva je raseljeno, neki po Federaciji neki po dijaspori, ali oni najiskreniji i najhrabiji vratili su se na svoju očevinu, a u nastavku vam donosimo priču Naila Bećirovića koji je nakon dugi godina i rada u Švicarskoj odlučio da investira u svoje rodno Konjević Polje.

[Best_Wordpress_Gallery id=”36” gal_title=”Konjević Polje”]

Naime, Nail je u predratnim godinama izbjegao u Švicarsku i tu našao mir i spas za svoju porodicu, nakon dugih godina rada i borbe, odlučio je da svoj zarađeni novac investira u svoje rodno mjesto. Na slikama iznad vidite objekat u izgradnji, Nail planira da u ovom mjestu otvori ugostiteljski objekat i pekaru koja nedostaje ovom mjestu, objekat se nalazi prije benziske pumpe sa lijeve strane kada dolazite iz pravca Zvornika, samom investicijom otvara se koje radno mjesto što je i najpotrebnije u ovom mjestu, trebalo je dugo vremena da neko odluči da pokrene bilo šta u ovom povratničkom mjestu.

Dakle, objekat je u izgradnji a  narednom periodu Konjević Polje dobija restoran i pekaru ali biće uz to i još koji slobodan poslovni prostor pa ukoliko neko želi može kontaktirati Naila. Kao što vidite na slikama Nail je mašinu dovezao iz Švicarske i mi mu želimo svu sreću u nastavku ovog započetog djela.

Mehmedović Muradif INFOSVIJET

Back to top button