FOTO Ramić i Salkić u Zvorniku: Križevići će dobiti fiskulturnu salu, u Diviču u rad puštena rasvjeta

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je zajedno sa federalnim ministrom za izbjegla i raseljena lica Edinom Ramićem, prisustvovao svečanoj sjednici Savjeta Mjesne zajednice Križevići kod Zvornika, te puštanju u rad rasvjete u naselju Divič.

 

ramic-salkic

Kako se moglo čuti, Križevići su mjesna zajednica u kojoj je ostvaren jedan od najvećih povrataka u entitetu RS, i gdje se u posljednje vrijeme realizuju brojni infrastrukturni projekti.

Prema riječima predstavnika ove mjesne zajednice, na području Križevića je obnovljeno 550 stambenih jedinica, a popisano je 2.500 stanovnika.

-Križevići su jedan od najboljih primjera povratka, ali i organizovanja ovdašnjih stanovnika, koji predano rade na realizaciji projekata. Mi dajemo veliku podršku projektima koji se realiziraju, budućim aktivnostima koje se planiraju, a povratnike pozivamo i da jačaju svoje međusobne odnose i da budu jedinstveni, kazao je potpredsjednik Salkić.

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u narednom periodu će biti izgradnja fiskulturne sale, čiju izgradnju finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Također, prema riječima ministra Ramića, ovo ministarstvo finansira još neke projekte, poput uređenja korita lokalne rijeke. Svi projekti u ovoj mjesnoj zajednici koštaju oko 500.000 maraka.

Nakon posjete Križevićima, gdje su prisutni mještani ukazali i na neke probleme, ali i na projekte koje bi u budućnosti trebalo realizovati, a koje se odnose na vodosnadbijevanje i uzgoj stoke, potpredsjednik Salkić i ministar Ramić su posjetili Divič.

Ministar Ramić je u rad pustio rasvjetu koja je urađena na šetalištu pored Drine i Zvorničkog jezera. Rasvjetu je sa 15.000 maraka finansiralo ministarstvo na čijem se čelu Ramić nalazi.

(S.H./Bportal.ba)

 

Back to top button