DVE KUBANKE SE UDALE U LOZNICI Svekrva je ostala u šoku kada me je videla!

Kubanke Dajlis Santakruz i Juraima Ćape Ortiz udale se u Loznici za naše momke!

Srce ljubav

Ilustracija, Foto: Shutterstock

U proteklih godinu dana Loznica je postala bogatija za dve zgodne Hvanke, koje su napustile rodnu Kubu i preselile se u Srbiju zbog ljubavi.

Prva je pristigla sa Kube Dajlis, koja se ubrzo udala za Dragana Aleksića iz Loznice, a pre neki dan se i porodila! I taman kad su se Lozničani navikli na novu crnoputu sugrađanku, u njihov grad doputovala je i Kubanka Juraima Ćape Ortiz zbog ljubavi prema Pavlu Radoviću.

Juraima kaže da se nije dvoumila da pređe hiljade kilometara i dođe u zemlju o kojoj ništa nije znala.

– Ja sam Pavla upoznala kada je bio u Havani na odmoru. Odmah sam se zaljubila u njega i odlučila da se pre devet meseci preselim kod njega u Loznicu. Mi smo se veoma brzo venčali i ja sad ne želim da idem nigde. Sviđaju mi se Loznica i Srbija – priča Juraima i priznaje da u početku nije bilo lako, zbog jezika, različite kulture, ali i njene boje kože.

– Na ulici su me svi neobično gledali, što nije baš bilo prijatno. Zagledali su me kao da sam sa druge planete! Ali sad sam se navikla i oni na mene. Imam već dosta prijatelja i svi su ljubazni prema meni i pomažu mi oko srpskog jezika, koji sada dobro pričam – priča Juraima i dodaje da je najviše neprijatnosti bilo kada je otišla da se upozna sa svekrvom.

– To je bio potpuni šok! Ona je očekivala da će Pavle da se oženi nekom devojkom iz Srbije. Kad me je videla, nije joj bilo pravo. Posle nekog vremena se ipak malo opustila. Meni u stvari odgovara što svekrva živi u Kanadi, pa i nije često u Loznici – kroz smeh kaže Juraima, koja je već naučila da sprema domaća srpska jela, a uz muža uči mnogo toga o Srbiji.

Kako kaže, najviše voli da kuva sarmu i musaku.

– Ljudi ovde vole da dobro pojedu i popiju, da se vesele i provode, slično je i na Kubi – kaže Juraima koja je učiteljica salse. Namera joj je da i ovde uči druge da igraju salsu.

– Sada ja učim da igram kolo i dobro mi ide – kaže Juraima.Piše Alo.rs

Back to top button