Pojavio se prvi snimak napada u Barseloni: Kombi smrti munjevito gazi ljude na ulici! (VIDEO)

Jedna sigurnosna kamera je zabeležila trenutak kada je kombi krenuo da gazi turiste

U centru Barselone, u ulici La Rambla, u četvrtak popodne beli kombi je velikom brzinom uleteo među pešake, gazeći turiste i stanovnike. U napadu je ubijeno 13 osoba, a više od 130 je povređeno.

Sada se na internetu pojavio i prvi snimak napada u Barseloni. Naime, jedna sigurnosna kamera je zabeležila trenutak kada je kombi krenuo da gazi turiste.

Podsećamo, Katalonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 15 osoba teško ranjeno, dok je 23 ljudi zadobilo umereno teško povrede, a 42 ih je lakše ranjeno, prenosi AP, dodajući da su ranjeni prebačeni u različite bolnice.

Još nije jasno koliko je tačno napadača učestvovalo u napadu, koji je izveden oko 17.00 po lokalnom vremenu.

Policija u Kataloniji, gde se nalazi Barselona, saopštila je ranije da uhapsila dva muškarca i da incident tretira kao “teroristički napad”.

Odgovornost za napad je preuzela islamistička organizacija Islamska država (ID), čija je novinska agencija Amak prenela da su počinioci napada u Barseloni “vojnici ID” koji su izveli operaciju kao odgovor na pozive na napade na države članice koalicije koja se bori protiv te sunitske ekstremističke grupe.

Pogledajte video EL PAIS-a:

 

(Telegraf.rs)

Back to top button