Povećan broj putnika traži ulaganja: Tuzlanski aerodrom dobit će novi parking

Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, po nalogu Vade TK, izdvojit će 80.000 maraka za asfaltiranje parkinga na Međunarodnom aerodromu (MAT) Tuzla. To je samo dio novca koji je potreban za proširenje parkinga, a ostatak bi trebalo da obezbijedi uprava MAT-a.

 

IMG_7911

Tuzlanski aerodrom u posljednje vrijeme bilježi sve veći broj putnika, ali zbog toga postoji i sve veći problem parkinga. Dio parkinga koji se nalazi desno od ulaza u zračnu luku nije asfaltiran, ali se, ipak, svakodnevno koristi.

– Tender za izgradnju biti će raspisan ovih dana, a kada se ta procedura okonča rok za izvođenje radova je dva mjeseca – rekao je direktor Direkcije regionalnih cesta TK Agan Delibajrić.

Ukupna vrijednost projekta je 150.000 maraka, što znači da će uprava MAT-a iz svojih sredstava morati izdvojiti 70.000 KM.

Izgradnja parkinga na MAT-u bit će omogućeno zahvaljujući izmjeni plana rada Direkcije regionalnih cesta, a pomenuti projekat pratit će još nekoliko graditeljskih zahvata u TK.

– Za saniranje sportskog poligona Univerziteta u Tuzli bit će izdvojeno 30.000 KM, a za asfaltiranje ceste za povratničko naselje Kikići u mjesnoj zajednici Požarike kod Gradačca 50.000 maraka. Bit će izgrađen i trotoar duž regionalne ceste u naselju Priluk, na području općine Živinice – rekao je Delibajrić.

(Bportal/ Faktor)

 

Back to top button