ŽREB: Real sa Totenhemom i Borusijom, Nejmar protiv Bajerna, Juve i Barsa ponovo plešu

U kategoriju grupe smrti može da padne i društvo iz D grupe u kojoj će u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala i finala iz 2015. godine sastati Juventus i Barselona. Tu je i Olimpijakos.

 

Prvak Evrope u fudbalu, madridski Real put ka odbrani titule počeće u H grupi sa Borusijom Dortmund, Totenhemom i Apoelom, odlučeno je danas žrebom u Monte Karlu.

Ceduljice sa imenima klubova izvlačili su Andrej Ševčenko i Frančesko Toti.

Pari Sen Žermen je obeležio letnji prelazni rok dovođejem Nejmara iz Barselone za svetski rekord od 222.000.000 evra, dok se Bajern za današnje pojmove ponašao prilično skromno. Istovremeno, biće to sudar trenera Karla Anćelotija sa timom sa kojim je svojevremeno osvojio titulu prvaka Francuske.

U kategoriju grupe smrti može da padne i društvo iz  D grupe u kojoj će u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala i finala iz 2015. godine sastati Juventus i Barselona. Tu je i Olimpijakos

Veoma, veoma ozbiljnu grupu imaće Čelsi koji će ponovo ukrstiti koplja sa madridskim Atletikom, kao i pre četiri sezone. A sreću nije imala Roma, koja je smeštena baš u tu, Grupu C.

Čini se da će Žoze Murinjo i Mančester Junajted imati relativno lak posao u A grupi s obzirom da će mu protivnici biti Benfika, Bazel i moskovski CSKA.

Liverpul se posle tri godine vratio u Ligu šampiona, a žreb je petostrukom šampionu Evrope namenio rivale kao što su Spartak iz Moskve i Sevilja sa kojom je 2016. igrao finale Lige Evrope.

Grupna faza elitnog evropskog klupskog takmičenja počinje 12. septembra.

Grupa A: Benfika, Mančester Junajted, Bazel, CSKA Moskva.
Grupa B: Bajern, PSŽ, Anderleht, Seltik.
Grupa C: Čelsi, Atletiko Madrid, Roma, Karabag.
Grupa D: Juventus, Barselona, Olimpijakos, Sporting Lisabon.
Grupa E: Spartak Moskva, Sevilja, Liverpul, Maribor.
Grupa F: Šahtjor Donjeck, Mančester Siti, Napoli, Fajenord.
Grupa G: Monako, Porto, Bešiktaš,
Grupa H: Real Madrid, Borusija Dortmund, Totenhem, Apoel.

Mozzartsport.com

 

Back to top button