Austrijski ministar Kurz otkrio od koga je dobio informacije o plaćanju pokrivanja muslimanki u BiH

Austrijski list „Standard” objavio je tekst Adelheid Wölfl u kojem se bavi izjavom ministra vanjskih poslova Austrije Sebastiana Kurza da se ženama u BiH plaća da bi se pokrivale.

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova je odgovorilo na upit lista „Standard“ da navede konkretne slučajeve da se ženama plaća pokrivanje. U odgovoru se navodi da je austrijski ministar vanjskih poslova takve informacije dobio od sagovornika prilikom posjeta glavnim gradovima balkanskih zemalja. Ministarstvo nije navelo konkretne slučajeve.

Ne treba biti previše pametan da bi se shvatilo koji su to sagovornici u glavnim gradovima balkanskih zemalja informisali Sebastiana Kurza da se muslimankama u BiH plaća da bi se pokrivale. Takva prljava rabota nije zaobišla Beograd i Zagreb, odnosno srpske i hrvatske lidere. Međutim, otkrivanjem ovih informacija ministar Kurz je pokazao koliko je podložan manipulacijama i kako je spreman da se brzo udruži sa srpsko-hrvatskim političarima u kampanji protiv muslimana u BiH i ostatku regije.Piše Saff.ba

Back to top button