BiH zavijena u crno | Pucnjava, teške saobraćajne nesreće, pljačke, samoubistva….

Pucnjava, samoubistva, pljačka uz upotrebu noža, saobraćajne nesreće, povrijeđeni, smrtno stradali… Ovo je najkraći rezime crnog vikenda koji je iza nas. Nažalost, ni ovaj put brojne građane naše zemlje nisu zaobišle potresne informacije o brojnim nesretnim slučajevima širom BiH.
Donosimo vam pregled najznačajnijih vijesti iz rubrike crna hronika koje su u BiH obilježile dva protekla dana..

Srebrenik: Upucan otac Muhameda Bešića.

Meho Bešić, otac nogometnog reprezentativca BiH Muhameda Bešića, ranjen je jučer u pucnjavi u mjestu Falešićima kod Srebrenika. Pucnjavi je kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović. Riječ je o komšijama koji su i ranije imali razmirica i svađa. Meho je pogođen s dva metka, u ruku i nogu, i zbrinut je u Hitnoj pomoći u Srebreniku..

Zenica: Sudar na M-17, jedno povrijeđeno.

U udesu na magistralnom putu M-17 u Zenici, mjesto Pečuj, jedna osoba je povrijeđena. Prema informacijama iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u nesreći su sudjelovali Opel, kojim je upravljao M.V. iz Doboja, i kombi Mercedes, kojim je upravljao S.H. iz Zenice. Suvozač iz kombija prebačena je na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći..

Gračanica: Poginuo vozač kombija, troje teško povrijeđeno.

Jedna osoba je poginula, a tri su teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 16.50 sati dogodila na magistralnom putu M-4 Doboj – Tuzla, u naselju Grabovac kod Gračanice. U udesu su učestvovali Golf 2, kojim je upravljao S.E. (28) iz Gračanice, teretno vozilo, kojim je upravljao Đ.R. iz Banje Luke, vozilo Renault, za čijim upravljačem se nalazio A.N. iz Beograda te kombi vozilo koje je vozio J.J. (47) iz Petrova. Na licu mjesta od teških povreda smrtno je stradao vozač kombija J.J. iz Petrova.

Sarajevo: Uz prijetnju nožem opljačkana Lutrija BiH

Sarajevska policija traga za razbojnikom koji je sinoć oko 20 sati opljačkao poslovnicu Lutrije BiH koja se nalazi u ulici Trg heroja u sarajevskoj općini Novo Sarajevo. Kako je saopćeno iz sarajevske policije, za sada nepoznati maskirani muškarac upao je u prostorije Lutrije BiH uz prijetnju nožem i uz upotrebu fizičke snage ukrao određenu sumu novca. Potom je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Zenica: Žepčak skočio u smrt

Pacijent KB Zenica, četrdesetosmogodišnji K.K. iz Žepča, skočio je sinoć u smrt s drugog sprata Odjela pulmologije koji se nalazi u sklopu Internog. Mladi Žepčak odlučio je okončati svoj život nakon saznanja da ima karcinom pluća. Zbog ove dijagnoze, sinoć je, nakon što ga je pregledao medicinski tehničar, odlučio skočiti sa drugog sprata.

Kakanj: 22-godišnjak raznio se bombom

Emir Piljug (22) počinio je sinoć samoubistvo ručnom bombom pored lokalnog puta u kakanjskom naselju Podborje. Odmah nakon nezapamćene tragedije, službenici MUP-a ZDK i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK obavili su uviđajne radnje. Još nije poznat motiv zbog kojeg se mladi Piljug odlučio dići ruku na sebe.

Banja Luka: Audi sletio s puta, povrijeđena saputnica

Dvadesetšestogodišnja Banjalučanka inicijala A.R. lakše je povrijeđena na regionalnom putu Banja Luka – Čađavica kada je automobil kojeg je vozio 40-godišnjak iz Srpca inicijala M.B. sletio s kolovoza. Saobraćajna nesreća dogodila se protekle noći oko 1.30 sati u mjestu Dobrnja, kod Banje Luke. Banjalučanka je bila suvozač u Audiju, a nakon ukazane ljekarske pomoći u Službi hitne pomoći puštena je na kućno liječenje.

Sarajevo: Taksista udario biciklistu na Čengić Vili

U sarajevskom naselju Čengić Vila večeras oko 20.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali taksi i biciklista. Biciklisti, koji je u udesu zadobio povrede neutvrđenog stepena, na licu mjesta pomoć je ukazala medicinska ekipa Hitne pomoći. Na taksiju je usljed udesa, koji se dogodio u blizini Mosta malezijsko-bosanskohercegovačkog prijateljstva, pričinjena materijalna šteta.

Semizovac: Sudar tri vozila, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila u mjestu Ljubina kod Semizovca. Kako nam je rečeno u MUP-u KS, u vogošćanskom mjestu Ljubina u 19.42 sati sudarila su se tri automobila. Povrijeđene osobe prevezene su na KUM KCUS-a. .

Avaz.ba

Back to top button