Nikad ne zaboravimo ovu ljudsku gromadu – Halil Mehmedović Halćo

Pogledajte na videu ispod kako je naš rahmetli Halćo pjevao za svoje podrinje i održavao bezbroj humanitarni koncerata. Da mu dragi Allah podari džennet.

https://www.facebook.com/dernek.co/videos/290686088078427/

 

Dana 10.06.2011 godine svijetom,Evropom i cijelom Bosnom i Hercegovinom odjeknula je vijest kao grom iz vedra neba, cijelim internetom zavladala je vijest da nas  je napustio naš Halil Halćo zvani Mađar. Sa suzama u očima i velikom nevjericom rodbina,prijatelji i svi oni koji su poznavali Mađara posmatrali su ovu tužnu vijest i idalje vjerovali da je to laž ili da sanjaju, ali nažalost to je bila istina,bolna istina koja će nas pratiti dok smo živi.

Iza našeg Halila ostala je velika praznina i tuga, a najveću tugu i bol nose njegovi najmiliji supruga Bahra, dva sina, braća , sestre i mnogobrojna rodbina i prijatelji. Halil je ukopan u državi  Saint Louisu ( USA )  . Neka ti dragi Allah podari sve džennetske ljepote a jedno je sigurno da svi Bošnjaci, tvoji Srebrenčani neće zaboraviti tebe i tvoja djela. Šest punih godina i danas ovog dana ćemo te se sjećati kao i svakog  10.juna. Mnogo si ostavio u amanet i sa tvojim odlaskom izgubili smo puno,ali svi smo mi Allahovi i njemu se vraćamo . Halil Mehmedović Halćo

Infosvijet.net Mehmedovic M.

Back to top button