GPBIH: OTKRIVENA 23 ILEGALNA MIGRANTA NA PODRUČJU BILEĆE I GACKOG

Na području Bileće i Gackog posljednja tri dana u ilegalnom prelasku državne granice otkrivena su 23 ilegalna migranta. Službenici JGP Trebinje u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su 13 stranih državljana koji su na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli iz Crne Gore.

Riječ je o državljanima Alžira, Sirije, Maroka i Irana. Također, u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Gacko, MUP RS, otkriveno je deset ilegalnih migranata koji su izjavili da dolaze iz Sirije, Libije, Maroka i Alžira. Ilegalni migranti su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici JGP Višegrad prije dva dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište nisu dozvolili ulazak šestero državljana Tunisa zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Iz istog razloga službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo dan ranije na letu iz Istanbula nisu dozvolili ulazak u BiH osmerici državljana Turske.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Srbiju, odnosno u Istanbul.

(Hayat/Foto: GPBIH)

Back to top button