MONSTRUM: Otac iz SAD-a ubio trogodišnjeg sina jer je “smetao vezi s novom djevojkom”

Muškarac iz New Jerseya, David Creato Jr, priznao je krivicu za ubistvo svog trogodišnjeg sina. Tužitelji su na sudu tvrdili kako je kako je njegov trogodišnji sin “smetao vezi s njegovom djevojkom” te kako je zbog toga ubijen.

 

monstrum

David Creato Jr, u dobi od 23 godine priznao je kako je “izazvao smrt svog sina pod okolnostima koje su pokazale ekstremnu indiferentnost prema ljudskom životu, tako što mu je uskratio kisik”, piše Independent.

Tužitelj je rekao kao je Creato ubio svog sina Brendana, jer njegova 17-godišnja djevojka nije htjela biti u blizini djeteta te je od njega tražila da se odrekne skrbništva. Protiv nje nije podignuta optužnica

U oktobru 2015. godine, Creato je pozvao hitnu službu i rekao kako je njegov sin “odlutao od kuće”.

Tijelo djeteta je pronađeno kasnije tog dana, u šumskom predjelu na oko kilometar i po udaljenosti od njihove kuće. Istražitelji su otkrili kako su dječakove čarape bile čiste, što ne bi bilo moguće da je, kao što je tvrdio njegov otac, odlutao od kuće.

Patolozi su pregledom utvrdili kako je dječak ubijen, ali nisu odmah uspjeli utvrditi tačan uzrok smrti. Tužiteljstvo će predložiti 10-godišnju kaznu za Creatoa.

(Bportal.ba)

 

Back to top button