VIDEO Stopama rođaka Vedada: Elvir Ibišević se nada pozivu u reprezentaciju BiH

Mladi bosanskohercegovački nogometaš Elvir Ibišević (19) nada se pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

elvir-ibisevic

Ibišević  trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha u SAD-u, za koji je na nedavnoj utakmici protiv Virginije Tech postigao najbrži hat-trick u NCAA Diviziji 1, za što mu je trebalo samo 11 minuta, a nakon toga proglašen je igračem sedmice.

U izjavi za BHDINFODESK Ibišević je rekao da je zadovoljan sezonom u klubu University of Nebraska Omaha, gdje ima dobre uslove za rad i mogućnost za napredovanje, ali da bi rado prešao u Evropu.

– Ove godine mi ide zaista dobro podesio sam nišanske sprave i po uzoru na rođaka Vedu svaku šansu pretvaram u gol. Iskreno rečeno, nadam se prelasku u Evropu, gdje bih sigurno još više napredovao i  konkurisao za dres reprenzentacije Bosne i Hercegovine – rekao je Ibišević.

Ibišević  je odigrao pet utakmica za U17 reprenzentaciju SAD, a prošle godine zajedno sa još 12 mladih igrača iz Amerike bio je u kampu reprenzentacije Bosne i Hercegovine u Zenici. Međutim, zvanični poziv za nastup u nekoj od mlađih reprenzentativnih selekcija BiH nije stigao na njegovu adresu.

(Bportal.ba)