VIDEO Neviđena bruka: Zmajevi uspjeli izgubiti nakon vodstva od 2:0

Bosna i Hervegovina je večeras gostovala u Nikoziji kod selekcije Kipra, a Zmajevi su nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 2.0, da bi na kraju utakmice izgubili rezultatom 3:2.

 

KIPAR BIH zmajevi

Početak utakmice je u potpunosti bio u znaku Zmajeva. Prvo uzbuđenje kreirao je Pjanić, koji je poslao odličnu loptu ka Višći, međutim omaleni ofanzivac se našao u offsideu

Nakon ovog uzbuđenja. Lulić se našao u odličnoj situaciji, on je lukavo šutirao, međutim njegov udarac zaustavlja stativa.

Samo nekoliko minuta poslije ponovo dlična lopta za Višću, međutim ofanzivac Basaksehira nije baš najbolje smirio loptu, te nije bilo promjene rezultata na ovom meču.

Kiprani su u 11. minutu imali prvi korner na utakmici, Merkis pokušao nakon istog, ali Begović sa lakoćom brani njegov udarac

Nekoliko minuta poslije nakon greške Pjanića, Kirpani su krenuli u kontranapad, odličan ubačaj za Sotiriou koji je pokušao, međutim lopta odalzi preko gola Asmira Begovića.

BiH je nakon ovog pokušaja krenula u akcuju, Ibišević je poveo kontranapad, te je odigrao loptu za Lulića, koji mu je vraća, međutim Vedad se nije najbolje snašao, i propala je odličan prilika za Zmajeve.

Kipar je u nastavku imao odličnu priliku, ali njihov pokušaj blokira Vranješ. U nastavku akcije Laban se iskrao odbrani i šutirao, međutim lopta prolazi nekoliko centimetara od lijeve stative Begovićevog gola.

U 33. minutu Cimirot je ukrao loptu nakon greške Kiprana, dodao je do Lulića koji odlično upošljava Ibiševića, međutim samo korner za BiH. Pjanić je preuzeo izvođenje udarca iz ugla, a Šunjić nakon kornera postiže gol za vodstvo Zmajeva i to mu je prvi pogodak u dresu reprezentacije BiH

Kiprani su nakon primljenog pogotka kenuli naprijed, Christofi je pokušao, ali Šunjić na mjestu, i to je rezultiralo kornerom za Kiprane. Nakon centaršuta iz ugla, Begović loptu ponovo izbacuje u korner, a nakon drugog ubačaj Begović hvata loptu i otklanja opasnost od gola Zmajeva
U 43. minutu Kolašinac je odlično povukao loptu i fantastičnim centaršutem uposlio Višću koji pogađa za vodstvo Zmajeva od 2:0. Ovo je Edinu Višći četvrti pogodak u dresu reprezentacije BiH, kojim je zaključio poluvrijeme utakmice, i tako su Zmajevi na odmor otišli sa vodstvom od 2:0.

U drugom poluvremenu prvo uzbuđenje je viđeno pred golom Begovića, koji je nakon gužve u šesnaestercu odlično reagovao i otklonio opasnost.

Prvi dio poluvremena je pripao Kipranima, koji su imali nekoliko prilika ali bez rezultata. BiH je preko Ibiševića i Džeke mogla ugroziti gol Panayi-a, međutim, obojica su se nakon ubačaja Višće zbunila, te promjene rezultata nije bilo.

Vrijedi istaći da je prvi dio drugog poluvremana rezultovao sa nekoliko grešaka odbrane Zmajeva, međutim na sreću naše selekcije, Kipar nije bio dovoljno skoncentrisan, te je mreža Begovića ostala netaknuta.

Neshvatljive greške odbrane, i povlačenje ekipe na svoju polovicu u drugom poluvremenu rezultirale su pogotkom Christofija u 65. minutu za smanjenje rezultata na 2:1.

Samo nekoliko minuta kansije Kipar stiže do poravnanja. Nova greška odbrane, nakon koje Laban bježi Cimirotu i odličnim udarcem matira Begovića.

BiH se u narednom djelu nije uspjela oporaviti od šokantnog izjednačenja Kiprana, međutim novi šok se desio u 78. minutu utakmice. Bezidejni Kolašinac je ispao nakon duplog pasa igrača Kipra, to najbolje koristi Sotiriu, i pogađa za vodstvo Kipra za 3:2.

Do kraja susreta, Zmajevi su pokušali stvoriti neku priliku pred golom Kipra, međutim, sve je to izgledalo mnogo jalovo, te je rezultat ostao nepromjenjen, odnosno Kipar je slavio pobjedu sa 3:2.


Kipar – BiH 3:2 [Golovi] by watch-it-now

Vrijedi istaći da su reprezentativci BiH nakon prvog poluvremena imali odličnu prednost, međutim, bezidejna igra u drugom poluvremenu, uz katastrofalnu odbranu kao i vezni red, te sa pogrešnim izmjenama Baždarevića, su rezultirali gubitkom utakmice.

Kipar – BiH 3:2 (Christofi, Laban, Sotirou / Šunjić, Višća)

Stadion: GSP Arena

Sudija: Andre Marriner

Žuti kartoni: Arymatas,Avraam / Pjanić, Hodžić

BiH: Begović, Bičakčić, Kolašinac, Vranješ, Cimirot(75. Jajalo), Ibišević(80. Hodžić), Pjanić, Džeko, Šunjić, Lulić, Višća(64. Miličević).

Kipar: Panayi, Merkis, Katelaris, Demetriou, Sotiriou, Christofi(80.Alexandrou), Charalambides(45. Avraam), Laban, Kyriakou, Mrgaca(70.Kastanos), Arymatas.

(Bportal/ SCsport)

 

Back to top button