I ovo je Srebrenica: Sestre Bektić 20 km jahale do jezera Perućac, fotografije će vas oduševiti FOTO

Fotografije sestara Bektić iz Srebrenice koje hrabro galopiraju na konjima po snijegu oduševile su bosanskohercegovačku, ali i javnost u regiji početkom ove godine.

 

bektic-zajedno

Radi se o sestrama koje žive u selu Jasenova koje je od Srebrenice udaljeno 10-ak kilometara. Emin Bektić, njegova supruga i četiri kćerke Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta su sretna i zanimljiva porodica. Može se reći da su dio njihove porodice i konji.

Početkom ove godine su nastale očaravajuće fotografije, koje su, uz činjenicu da su nastale u mjestu gdje je počinjen genocid, imale dodatnu vrijednost i težinu.

Više od pola godine kasnije, sestre Bektić ponovo jašu, a odlične fotografije, ovaj put u ljetnom ambijentu na jezeru Perućac, je napravio tuzlanski fotograf Dario Matić.

-Uveliko su vam poznate sestre Bektić koje su svojim životom i ljubavlju prema konjima privukle ogromnu pažnju cijelog svijeta. Misija se polako ispunjava, fotografisano je 3 od 4 godišnja doba. Predstavljamo vam ljetnu kolekciju fotografija, koja je do sada po mnogima i najbolja. Neumorne sestre su oko 20 kilometara jahale na svojim konjima do prelijepog jezera Perućac, odradile fotografisanje i isto toliko kilometara prešle kako bi se vratile kući, napisao je na FB profilu fotograf Dario Matić.

On je dodao da su mu, kao autoru fotografija, ove fotografije možda i najdraže, jer je upoznao dodatnu teritoriju naše domovine, prelijepo mjesto kanjona i jezera Perućac.

-Mjesto koje ne znam iz kojih razloga je totalno zapostavljeno od turističkih zajednica i promocije ljepota BiH, stoga toplo preporučujem da svi koji mogu posjete ovo mjesto, upoznaju ovu našu lijepu zemlju, napisao je Matić.

Kompletnu galeriju možete pogledati na stranici Dario Matic Wedding Photography.

(Bportal.ba)

 

Back to top button