IZAZVAO POŽAR: Otac bh. reprezentativca čeka odluku o pritvoru

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je da se Mehi Bešiću, ocu bh. reprezentativca Muhameda, odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, ali odluka ni danas nije donesena, piše portal Faktor.ba.

Kako nam je kazao Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK, odluku o pritvaranju Bešića do kraja dana trebao donijeti sud u Gradačcu na kojem je održana rasprava o pritvaranju osumnjičenog nasilnika.

Kako saznaje Faktor.ba, Bešić je uhapšen nakon što je u četvrtak izazvao opću opasnost u mjestu Falešići i to nakon svađe sa Senadom Suljanovićem, amidžom Samira Suljanovića koji je Mehu nekoliko dana ranije ranio upucavši ga u nogu i ruku.

Navodno, Bešić je tada bacio petardu ispred kuće Suljanovića, a eksplozija do koje je došlo izazvala je požar zahvativši nisko rastinje, te se vatra munjevitom brzinom širila prema kući pa su osim policije u ovom slučaju morali intervenisati i vatrogasci.

Nekoliko sati kasnije Meho je izazvao novi incident te je prijetio Džemaludinu Bešiću, također u mjestu Falešići. Sve se odigralo kada je Meho susreo Džemaludina. Posvađali su se, a Bešić je, iako je bio u kolicima, zaprijetio nožem koji je imao kod sebe. Džemaludin je pobjegao, ali je Meho nakon toga, prolazeći pored njegove kuće na garažu bacio bocu sa benzinom te je izazvao novi požar u kojem je oštećena stolarija na objektu.

Nedugo potom, Meho Bešić je prijavljen policiji te je uhapšen i zadržan na saslušanju, a Tužilaštvo mu je predložilo jednomjesečni pritvor.

Bešić je u fokus javnosti došao prošli vikend, nakon što je u srebreničkom naselju Falešići ranjen u ruku i nogu u sukobu sa njegovim komšijama. U njega je pucao komšija Samir Suljanović, koji se tereti za pokušaj ubistva i smješten je iza rešetaka.

Nakon ovog incidenta prštale su uzajamne optužbe između Bešića i Suljanovića, koji ga optužuju da ih on duže vrijeme uznemirava, dok je s druge strane Bešić optužio da ga je “neko od Suljanovića” udario automobilom.

Sportske.ba

Back to top button