Safet Sušić bez dlake na jeziku: Dok reprezentacija gubi, selektor spava.

Derbi večeri u 8. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine u Istanbulu će odigrati Turska i Hrvatska. Domaći pobjedom žele uhvatiti posljednji voz za baraž, a gostima je trijumf neophodan žele li direktno na Mundijal u Rusiju.

– Hrvatska je puno jača od domaćina. Oni su baš u rasulu, imaju puno problema – poručio je iz Turske Safet Sušić, legenda bh. fudbala, nekadašnji selektor Zmajeva, koji sjedi na klupi tamošnjeg prvoligaša Alanyaspora. Pape Sušić odlično poznaje turski fudbal, gledao je i njihovu utakmicu protiv Ukrajine, piše Goal.

– Izgubili su dva razlike, ali u toj su utakmici bili jako oštećeni. Oba ukrajinska gola bila su neregularna, a mogao je sudija svirati i penal za Turke. Svjesni su da su tim porazom praktički izgubili šanse u borbi za Svjetsko prvenstvo. Čini mi se da su se nakon tog poraza predali. Izbornik Mircea Lucescu je na velikom udaru medija. Čak su ga i snimili da je zijevao na klupi dok su gubili od Ukrajinaca – kaže Sušić.

Povukao je Lucescu i neke nelogične poteze. – U reprezentaciju je nakon nekoliko godina vratio Emrea , koji ima već 37 godina. Mediji mu ne mogu oprostiti ni to što je vratio Ardu Turana , koji je bio izbačen iz kampa pa se nakon toga i oprostio od reprezentacije – dodao je Sušić. .

Sport.avaz.ba

Back to top button