Aleksandar Vučić danas započinje dvodnevnu posjetu BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započet će danas dvodnevnu posjetu BiH tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima u BiH, ali i boraviti u Istočnom Sarajevu, gdje će razgovarati sa predstavnicima grada i opština u njegovom sastavu.

Svečana ceremonija dočeka Vučića, uz vojne počasti predviđena je u 14.00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak zvaničnih delegacija BiH i Srbije.

Za 15.30 sati planirana je konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i Vučić, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo u 16.05 sati imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada.

Sastanku će prisustvovati i načelnici opština iz sastava grada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo. Vučić će u Sarajevu posjetiti Hram rođenja Presvete Bogorodice-Sabornu crkvu, gdje će se sastati sa Njegovim visokim preosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima. Sutra, drugog dana posjete, Vučić će u 10.00 sati, u zgradi parlamenta BiH, imati sastanak sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Vučić će se sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem sastati u 10.45 sati, najavljeno je iz Vijeća ministara. Ovo je prva posjeta predsjednika Srbije BiH nakon šest godina i prvi Vučićev dolazak u Sarajevo u predsjednikčkom svojstvu. .
Avaz.ba

Back to top button