Dodik: “Očekujem osvajanje 50 posto vlasti u entitetu RS i više od toga na nivou BiH”

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je u Bijeljini otvorio dvodnevno savjetovanje u organizaciji te stranke na kojem će biti utvrđene politike i način djelovanje partije pred opće izbore naredne godine.


02_dodik

“SNSD očekuje da dobije 50 posto podrške birače na narednim izborima na nivou entiteta RS, a više od tog procenta na nivou BiH, jer politike koje su sada tamo, a dolaze iz entiteta RS, moraju da budu ne samo pobijeđene, već devastirane” rekao je Dodik.

Kazao je da je za SNSD važno da entitet RS bude vidljiva u svakoj odluci na nivou BiH i na putu ka EU.

“Zato smo ponosni na to što smo uspjeli da dođemo do mehanizma koordinacije koji je u suštini definisao ono što jeste suština BiH, a to je unutrašnji dogovor o svemu što je evropski put BiH” dodao je lider SNSD-a.

Kazao je i da će biti spreman da razgovara o vraćanju na ranije uređenje Centralne banke BiH te da se njena dobit dijeli entitetima, a ne da ide na račun budžeta BiH.

Dodik tvrdi i da manji bh. entitet nije bankrotirao, kako su to, kako je naveo, neki prikazivali godinama unazad, te da redovno izmiruje sve svoje obaveze “i doživljava dodatnu finansijsku konsolidaciju posljednja dva do tri mjeseca”.

(Bportal.ba)

Back to top button