Mnogi nisu vjerovali u njega, a sada je jedan od najtraženiji pjevača u regionu, Asim Bajrić je dobio pravog nasljednika!

Sadik Hasanović je momak koji nam dolazi iz Srebrenika, ali svoje korjene nosi iz predivnog podrinja i najljepšeg grada Srebrenice. Član jedne od najpopularnijih izvorno-narodni grupa ”Sateliti” poznat je po nedavnom učešću u show takmičenju Valentino Zvijezde, ali kako ističe od kako se oprobao u solo verziji tj.nastupi s narodnom muzikom i  sam vidi pomake i mnogi ga ističu kao glavnog nasljednika Asima Bajrića jer po stilu pjevanja najviše vuče na njega.

Ovaj skromni momak može se pohvaliti saradnjom sa velikim zvijezdama, nastupa ne manjka, nakon nedavno odrađene Švicarske turneje na redu je Berlin gdje se sprema da odradi privatnu feštu u glavnom gradu Njemačke, tačnije 30.septembra pa nakon toga opet na red dolazi Švicarska početkom desetog mjeseca pa nakon toga Švedska. Poznatno nam je da uz dobro pjevača mora stajati neko stručan ko bi ga pratio, a Sadik je sada krunisao saradnju sa jednim od najboljih klavijaturista Azemom Šerifovićem, koji je pratio velike zvijezde poput Đanija, Semira Jahića i mnogi drugi.

Mnogi nisu vjerovali u njega, a sada je jedan od najtraženiji pjevača na ovim prostorima, nije ostavio izvornu muziku dalje nastupa sa svojim ocem i njihovom popularnom grupom ”Sateliti” , mnogo bolje se snalazi u narodnom žanru i nastavlja takođe saradnju sa velikim stručnjakom Nerminom Mankom iz Srebrenika, ima kako ističe veliki broj ponuda od menadžerski agencija ali kaže neka ide sve svojim tokom.

Bilo kako bilo Sadik ističe da će i dalje da pokuša da radi u oba žanra i narodnom i izvornom a s obizrom da je mlad iskustvo će doći s vremenom, iduće sezone će se prijaviti na neko muzičko show takmičenje ali nije se izjasnio gdje tačno, jer ima vremena da o svemu razmisli. Mi mu takođe želimo puno sreće kako u životu tako i u nastavku karijere za koju predviđamo da će biti sjajna i sa sigurnošću možemo reći da i Podrinje ima svog Asima Bajrića, a to je Sadik Hasanović.

Autor:Mehmedović Muradif