NOVI UDAR NA BOŠNJAKE: Češki predsjednik Zeman sada izjavio da se danas u nekoliko gradova BiH “vijore crne zastave Islamske države”

Predsjednik Češke Miloš Zeman ponovo je optužio Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake za terorizam.
On je u intervjuu za češku TV Barandov izjavio da se u pojedinim gradovima BiH danas već vijore zastave Islamske države.

“Rasprostranjena je iluzija da Islamska država slabi kako gubi teritorije. Rak (islamskog terorizma) ima svoje metastaze a one su jednako smrtonosne kao tumor sam. Nedavno sam upozorio na fenomen stranih boraca. Oni nakon pada ID mogu da se premjeste u Avganistan, gdje će nastati nova Islamska država. Takođe, a time sam naljutio mnoge političare, mogu da stvore evropsku bazu na primjer u BiH. Јer se već sada u nekim njenim gradovima vijore crne zastave ID”, kazao je sinoć Zeman u redovnom nedjeljnom intervjuu privatnoj televiziji TV Barandov.

Zeman je u svojim optužbama otišao korak dalje, neprimjereno govoreći o bošnjačkoj naciji ( po ovome se vidi da ima blisku saradnju sa srpskim i hrvatskim političarima). ” U građanskom ratu u bivšoj Јugoslaviji, muslimanski borci iz inostranstva pohitali su u pomoć “tzv. Bošnjacima, znači muslimanima. Znači postoji izvjestan rizik da se stvori evropska baza islamskog terorizma”, kazao je o Bosni i Herecegovini češki predsjednik.

Izvor: saff.ba

Back to top button