Specijalci zbog Sejfovića tukli nedužnog starijeg gospodina i uništili mu imovinu, a onda se izvinjavali!

Bjekstvo Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu uzburkalo je bh. javnost, a Drago Knežević, ni kriv ni dužan je sve osjetio na svojoj koži. Njegova kuća je smještena između općina Visoko i Kiseljak u mjestu Završje. Zajedno sa svojom suprugom Slavicom je preživio pravu dramu. Oni su neizravne žrtve kriminalca Sejfovića, ali i policijske potrage za osobom kojoj u dosjeu stoji ubojstvo, pokušaj ubojstva policajca i pljačka banke. Drago je opisao kako su specijalci nasilno upali u njegovu kuću, a potom ga tukli.

– “Između srijede i četvrtak oko pola jedan naveče, odjenom sam čuo lupanje oko kuće, viku gdje se naređuje da otvorim. Ja sam isprva mislio da su to lopovi, nisam znao šta se događa. Čuo sam da odvaljuju i provaljuju vrata, prišao sam da zaštitim, jer sam kontao da se radi o lopovima. Međutim, oni su provalili, ušli su, udarili su me i oborili, držali su me, nogama na glavu su mi prislonili nogu da ne mogu ustati. Ko god je prolazio kraj mene tukao me, ja sam samo govorio i molio da me ne ubiju govoreći da uzmu sve što hoće samo da me ne udaraju.

To je trajalo oko 30-40 minuta. Kada je sve završilo, specijalac mi je rekao hajde uđi u banju da se umiješ. On je mene pratio sa puškom cijelo vrijeme, sjeo sam u dnevni boravak i on mene pita da li znam šta je razlog. Rekao sam da nemam pojma, da sam mislio da su lopovi i kada mi je objasnio o čemu je riječ rekao sam daznam za to preko televizije. Zavšrio sam i u Domu zdravlja“, rekao je Drago i najavio tužbu.

– “Izvinjavali su mi se, rekli da će nadokanditi štetu, a za to što su me tukli su rekli kako im je žao. Ja ću ipak podnijeti tužbu, jer sve su mogli raditi, ali ne da me tuku“, rekao je gospodin Knežević, dok je njegova supruga istakla kako joj je donekle lakše što joj unučići nisu bili kući i da je pretrpjela šok jer joj je specijalac cijelo vrijeme stajao sa puškom kraj glave.

Glasnogovornik MUP-a KSB je rekao kako postoji prijava od gospodina Drage, te je istakao kako je kod njega pronađena puška. Ipak, nevjerovatno je upravo ta rečenica, jer on ima dozvolu za lovački karabinj, što je provjereno i evidentirano, te ovakva informacija može samo zbuniti javnost i skrenuti s teme da su specijalci udarali Dragu Kneževića dok je ležao na podu s policisjkom čizmom na vratu.

Preuzeto sa :Ekstremno.info

Back to top button