Ostao bez posla pa se ubio: Na kantu stavio ciglu i objesio se, pored njega pronađeni Kur’an i radna knjižica

Kako je Avaz.ba već pisao, u Binježevu na izlazu iz Sarajeva, općina Hadžići, u napuštenom objektu pronađeno je beživotno tijelo muškarca.

Naložena obdukcija

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili od dežurnog službenika Operativnog centra MUP-a KS, dežurni tužilac naložio je obdukciju tijela koja će pokazati zvaničan uzrok smrti.

Kako nam priča Dževdo Isić, mještanin Binježeva, muškarac čiji je leš danas pronađen počinio je samoubistvo vješanjem. – Jutros kada sam pošao na posao, vidio sam u šupi, koja se nalazi samo koji metar od magistralnog puta Sarajevo-Mostar, čovjeka kako visi. Jedan od čuvara objekta koji se nalazi u blizini napuštenog objekta pokrio ga je kartonom – priča nam, vidno zatečen ovim događajem, Isić. Prije nego će i on doći do napuštenog objekta, policija je već bila na licu mjesta te su vršili uviđaj prenosi avaz.

Dobio otkaz

Iako se još ne zna šta je moglo natjerati 32-godišnjaka da se odluči na ovaj očajnički čin, Isić priča da je svemu kumovao ostanak bez posla. – Na kantu je stavio ciglu i objesio se. Čuo sam da je riječ o čovjeku iz Sarajeva i da je pored njega pronađen Kur’an kao i radna knjižica. Navodno, bio je otpušten sa posla, što bi mogao biti jedan od motiva da se odluči na samoubistvo – tvrdi Isić.

(Foto: R. Balić/Avaz.ba)

Back to top button