VELIKA OSVETA BARCELONE! DVIJE MAJSTORIJE ‘MALOG ČAROBNJAKA’ DOVOLJNE ZA RUŠENJE JUVENTUSA, ZABIO I IVAN RAKITIĆ Talijani se loše proveli na Nou Campu

Finalisti iz 2015. otvaraju novu sezonu Lige prvaka. Valverde je teško mogao imati veći izazov, no barem mu je momčad kompletna, uz iznimku Rafinhe. Na drugoj strani Allegriju nedostaju Mandžukić, Cuadrado, Khedira, Chielini, Marchisio i Howedes. Prijenos UŽIVO pratite na portalu Sportskih novosti.

BARCELONA – JUVENTUS 3:0 (Messi 45’, 68’, Rakitić 56’)

BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Pique, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Dembele

JUVENTUS: Buffon – De Sciglio, Barzagli, Benatia, Alex Sandro – Pjanić, Matuidi – Bentancur, Dybala, Costa – Higuain

Soccer Football - FC Barcelona vs Juventus - Camp Nou, Barcelona, Spain - September 12, 2017 Juventus’ Paulo Dybala in action with Barcelona’s Samuel Umtiti and Ivan Rakitic (R) REUTERS/Susana Vera

————————————————————-

OSTALE UTAKMICE:

AS Roma – Atl. Madrid 0:0

Bayern – Anderlecht 3:0

Benfica – CSKA Moscow 1:2

Celtic – PSG 0:5

Chelsea – Qarabag 6:0

Manchester Utd – Basel 3:0

Olympiakos – Sporting 2:3

————————————————————-

Mario Mandžukić neće nastupiti u utorak navečer na Camp Nou. Hrvatski reprezentativac ima problema s potkoljenicom, nakon udarca kojeg je dobio protiv Chieva, pa je trener Max Allegri ipak odlučio ga ostaviti u Torinu i omogućiti mu potpuno saniranje zdravstvenih tegoba.

Inače, Mandžukić je do sada igrao dva puta u finalu lige prvaka. Prije 4 godine je s Bayernom doživio najljepši dio priče.

Strijelac u dva finala

Na Wembleyu je osvojio prvi europski naslov i k tome bio je strijelac gola, istodobno prvog u finalu Lige prvaka od strane jednog hrvatskog nogometaša! I u drugom finalu je Mandžukić postigao gol, i to izvanserijske ljepote. Poluškarice kojima je poslao loptu iznad Navasa u gol Reala za privremenih 1:1, rezultirale su priznanjem najljepšeg gola sezone. No, za našeg napadača ovo je finale ipak ispunjeno razočaranjem jer je Real na kraju slavio sa uvjerljivih 4:1…

Početak nove Lige prvaka je za Juventus i početak nove nade kako se može, napokon, ostvariti taj trofejni iskorak u Europi. O tome nam je Mandžukić prije par dana kazao.

Juventus je općenito dobro krenuo u sezonu?

– Jest, dobro i na razini ambicija kluba. One su uvijek iste, ići do kraja u borbi za sve trofeje. Nakon dvije duple krune zaredom želimo i treću, te, dakako, otići do kraja u Ligi prvaka.

Ljetos ste izgubili finale s Realom, mogli ste se utješiti fantastičnim golom, koji je proglašen najljepšim u sezoni?

– Ah, slaba mi je to utjeha. Možda ću za jedno desetak godina, kada budem prebirao po sjećanjima karijere, uživati pravu dimenziju tog pogotka, ali sada, kada smo izgubili finale, stvarno mi nije poboljšao raspoloženje.

Više faktora

Što Juveu fali da talijansku dominaciju nadopuni europskim naslovom?

– Po meni imamo sve što treba, a nije slučajno da smo posljednjih godina dva puta došli do finala Lige prvaka. Igrao sam do sada tri finala i to je u biti stvar jedne utakmice u kojoj više faktora utječe na njen tijek. Nekad je to sreća, nekad odluka suca, nekad ozljeda ili greška. Mi smo prvo poluvrijeme u Cardiffu odlično igrali, a onda smo u drugom dijelu posrnuli pred jakim Realom. Idemo dalje, ove sezone će motiv biti još i veći. Juventus ima sjajnu momčad i može ostvariti san svih navijača.

Rakitić: Znam da idemo pravim putem

U Barceloni su se na proljeće nadali čudu, nakon što su nadoknadili 4:0 protiv PSG-a, mislili su da mogu i 3:0 s Juventusom, ali Stara dama je nešto drugo. Na Camp Nou završilo je 0:0, Katalonci su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka. A kako su tih dana izgubili i utakmicu u Malagi, praktično su se ekspresno oprostili od dvije najvrijednije titule.

– Imamo jako neugodnu i tešku skupinu, a eto baš se s Juventusom igra za prva tri boda. Naravno da ih jako želimo, prvo kolo neće odlučiti tko će dalje, ali daleko je ljepše krenuti u Ligi prvaka s pobjedom nego da bude drugačije – kaže Ivan Rakitić koji je u subotu demonstirao da će i ove sezone biti vrlo bitan igrač Blaugrane. Dodajući:

– Kako smo i mi i oni na startu sezone, više bismo voljeli da je ta utakmica za mjesec ili dva. Ali tako je kako je, bit će to zahtjevan susret. Moramo biti maksimalno spremni, znamo da će biti vrlo teško, prošle sezone smo jako loše prošli s njima i to im želimo vratiti, upravo sada, ove sezone.

Rakitić ističe da je trener Ernesto Valverde donio svoj stil i određene ideje u radu ekipe te kao i uvijek, i kao i svi, naglašava važnost Messija za katalonskog diva. Koja je još izraženija nakon odlaska Neymara.

Messi nas vuče

– Volio bih da je Neymar ostao, ali to ne možemo promijeniti, moramo zaboraviti. Messi čini svoje na travnjaku, isto što i već godinama, svima je jasno da nam je najvažniji igrač, idemo uz njega, dakako da ćemo biti još puno jači i bolji kad je on u takvom ritmu kakav je ušao u ovu sezonu. Vjera je maksimalna, zajedno smo uvjereni da možemo puno učiniti. Znamo da idemo pravim putem i to ćemo pokazati.

Novi su Dembele, Paulinho, Semedo…

– Sve je jako pozitivno, uvjeren sam da ćemo za sve tri natjecanja biti maksimalno spremni i jako, jako težak suparnik. Idemo korak po korak i već u ovoj utakmici u utorak s Juventusom dokazat ćemo da smo spremni – zaključio je Rakitić. Koji Bijelo-crne pamti i po dobrom, itekako, jer u finalu Lige prvaka 2015. godine u Berlinu zabio im je u pobjedi 3:1.

Liga prvaka, 1. kolo, parovi:

Skupina A

Benfica – CSKA Moskva

Manchester United – Basel

Skupina B

Bayern – Anderlecht

Celtic – PSG

Skupina C

Chelsea – Karabah

Roma – Atletico Madrid

Skupina D

Barcelona – Juventus

Olympiacos – Sporting Lisabon

sportske.hr

Back to top button