Pandurević o drami u NSRS: SBB danas drži kvorum SNSD-u zajedno s Ahmetovićevim zastupnikom Čivićem

Pred državnim parlamentarcima našao se i prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Aleksandra Pandurević: Konekcija SBB-SNSD

Aleksandra Pandurević: Konekcija SBB-SNSD

 

Predloženo je da u radnoj grupi budu zastupnici Amir Fazlić (SDA), Aleksandra Pandurević (SDS) i Predrag Kožul (HDZ BiH). Damir Arnaut (SBB) je u raspravi kazao da su protiv takvog sastava komisije. Napomenuo je da je delegatkinja HDZ-a BiH u Domu naroda PSBiH javno rekla da je “takav zakon bezveze” i predložio da u komisiji, u kojoj će biti po dva člana iz tri stranke, bude neko ko nije iz HDZ-a BiH jer ima i zastupnika Hrvata koji nisu iz HDZ-a BiH.

Zastupnik Nikola Lovrinović (HDZ BiH) je prvo kazao da je “Arnaut danas baš navalio”.

– Sva ova priča je zapravo sve vrijeme ista – treba ugasiti HDZ BiH pa, evo, i SDA – kazao je Lovrinović.

Aleksandra Pandurević je kazala da je i ovim nastupom Arnauta vidljiva konekcija SBB-SNSD i da je to vidljivo i u Skupštini RS-a, “gdje SBB danas drži kvorum SNSD-u zajedno s Ahmetovićevim zastupnikom Čivićem”. SBB-ov zastupnik Admir Čavka i novi član Nezavisnog bloka Nedim Čivić, za razliku od ostalih bošnjačkih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a i opozicije u tom bh. entitetu, prisustvuju današnjoj sjednici, što je većini predvođenoj Dodikovim SNSD-om omogućilo njeno održavanje.

Dotakla se i problematike ukidanja “bijelog hljeba”.

– Gospodine Arnaut, govorili ste o “bijelom hljebu”. Kad ste tako socijalno osjetljivi, zašto ste suprugu stavili na budžet – kazala je Pandurević.

 
Izvor: Faktor
Back to top button