Krupljanin preselio na Ahiret u Mekki: Klanjana dženaza u odsustvu rahmetli hadži Muhamedu Baltiću (FOTO)

Jučer, 16. septembra, nakon džuma namaza, ispred džamije na Ljusini klanjana je dženaza u odsustvu rahmetli hadži Muhamedu Baltiću koji je prije nekoliko dana preselio u Mekki i tamo ukopan.

Smrt je uslijedila nakon što je hadžija Muhamed pred povratak prvih grupa naših hadžija u Bosnu i Hercegovinu doživio težak moždani udar. Intervencijom bh. medicinskog tima, hadžija Muhamed je u kratkom roku prebačen u bolnicu koja se nalazi iza hotela u kojem je bio smješten.

Bolnica Kralj Fejsal je jedna od najsavremenijih bolnica u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i liječničko osoblje pružilo je svu potrebnu stručnu pomoć. Prema riječima dr. Adema Zalihića, vođe bh. medicinskog tima, koji je svaki dan posjećivao hadži Muhameda, u planu je bila i operacija. Ipak, Allahovom voljom hadži Muhamed je preselio na Ahiret u najodabranijem mjestu na dunjaluku.

-Prije dženaze prisutnim vjernicima, rodbini i prijateljima obratio se muftija bihaćki profesor Hasan ef. Makić. Nakon dženaze u porodičnoj kući pred dušu rahmetlije proučen je tevhid.

usn.ba/radio krajina

Back to top button