Nakon sinoćnje tragedije: Počela akcija izvlačenja tijela drvosječe poginulog na Ozrenu

Akcija izvlačenja tijela dvosječe D. J. koji je poginuo sinoć u mjestu Devetak, na planini Ozren, započela je rano jutros.

 

600_1505636439Celic-mina-6

Kako je za Faktor potvrdio Benadin Pejić, pripadnik Civilne zaštite Tuzlanskog kantona, na terenu su pripadnici civilne zaštite, policija, deminerski tim iz Tuzle, kao i tužilac koji će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja.

Prema njegovim riječima, ekipe su se u ranim jutarnjim satima uputile na mjesto tragedije.

“Ekipe su blizu mjesta nesreće. S obzirom na činjenicu da je to lokalitet koji je pun mina, najprije svoj posao moraju uraditi demineri koji će napraviti sigurne staze kako bi se uopće moglo doći do nastradalog drvosječe i ali i konja koji je također nastradao u eksploziji. Potom će tužilac obaviti svoj posao i na koncu će uslijediti izvlačenje tijela nastradalog” kazao je Pejić.

Na terenu su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, potvrdio je Fahrudin Solak, direktor FUCZ.

“Napravili smo izviđanje dronom jer je teren poprilično težak i nepristupačan. Mora se pješačiti šumskim putem oko tri kilometra. Nakon toga ćemo morati deminirati nekih 300 do 500 metara” kazao je Solak.

Eksplozija u kojoj je nastradao D. J. dogodila se u večernjim satima u subotu, oko 18.45 sati, dok su osobe inicijala D. J. i E. B. sjekle drva.

Navodno dvojica muškaraca su se zaprežnim kolima, tačnije sa dva konja, uputili u sječu, odnosno izvlačenje drva iz šume, pa je konj aktivirao eksplozivnu napravu i tom prilikom je D. J. poginuo, a E.B. je sa zadobijenim lakšim tjelesnim povredama uspio otpuzati do obližnjeg puta i pozvati policiju.

(Bportal.ba/Faktor)

 

Back to top button