Troje djece izgorjelo u požaru: Mala Nikolina (4) sigurno je pokušavala da spasi mlađeg brata i sestru

Dok je kuća gorjela kao šibica majka je bila u dvorištu, tridesetak metara daleko, a otac na poslu u selu. Majka i komšije su nemoćno gledali kako se požar širi, odmah su pozvani vatrogasci koji su brzo stigli, ali već je bilo kasno. Dječja tijela su bila ugljenisana, piše “Blic”
Kako nezvanično saznaju, ništa od električnih aparata nije bilo uključeno, niti je bila naložena vatra.
Ispred kuće unesrećenih novinari “Blica” zatekli su uplakanu baku po majci, Jadranku Stefanović i njenog sina, ujaka stradale djece, Miodraga.
Ridajući od bola ujak kaže da su “sestra i zet, koji je na poziv dojurio s posla, pokušavali da uđu kroz prozore, ali vatra je bila ogromna i to nije bilo moguće”.
– Molim boga da me odmah uzme, jer je moj život uništen. Šta ću sad bez mojih anđela. Jedino sam se njima radovala i mnogo su me voljeli – jaukala je baka.
Siniša Dikić, kućni prijatelj i komšija Ramadanovih kaže da je bilo kod unesrećnih roditelja uvek na stolu i nekoliko upaljača za cigarete.
– Nisam pametan i ne znam da li su djeca mogla da upaljačem zapale sobu i da vatra tako brzo proguta kuću. U struju se ne razumijem, da li je mogla varnica da sjevne bez nekog priključka – pita se on i dodaje da ima puno povjerenje u stručnost poilicije da tačno utvrdi šta se desilo.
U svakom slučaju najstrašniju dramu preživljavala je mala Nikolina, jedno pametno i bistro dijete, ponos roditelja i miljenica komšiluka, koja je sigurno pokušavala da spasi brata i sestru, priča kroz suze Siniša.
Ramadanovi su bili siromašna porodica, ali kako pričaju mještani, složna i pristojna. U kraju gdje ih je sustigla tragedija doselili su prije godinu i u toj kući su bili podstanari. Zoran povremeno radi kod preduzetnika u selu i svi ga hvale kao uzornog oca i vrijednog čovjeka i domaćina. Majka Marija je nezaposlena. Komšinice kažu da je bila veoma tiha žena, pažljiva komšinica i da su joj djeca uvijek bila uredna.

saznajmo.net

Back to top button