Brutalni start Brazilca: David Luiz želio rastrgati Kolašinca

Londonski derbi između Chelseaja i Arsenala završen je bez pobjednika i bez golova, a utakmicu je obilježio oštar start Davida Luzia nad Seadom Kolašincem.

 

600_1505734655kolasinac-luiz

Brutalni nasrtaj brazilskog defanzivca na bh. tenka izazvao je puno pažnje, a mnogi se čude kako se Kolašinac uspio provući bez povrede.

– Sead Kolašinac je građen kao jedan od onih ciglenih objekata u Londonu koji su izdržali bombardovanje tokom Drugog svjetskog rata. Čak i nakon najstrašnijeg starta Luiza, ustao je na noge i završio utakmicu do kraja – napisao je bivši engleski igrač Garth Crooks u svojoj kolumni za BBC, prenosi Goal:

– Chelseajev defenzivac je tačno znao što radi. Po mom mišljenju, želio je komad Kolašinca. Imao je namjeru da ga rastrga. Iako, obojica bi u moje vrijeme dobili ovacije s tribina. Kolašinac je prošao gore, ali je impresivni bh. reprezentativac završio utakmicu i time ostvario moralnu pobjedu – zaključio je bivši igrač Stokea, Tottenhama, Manchester Uniteda, WBA i Charltona.

Bivši Chelseajev trener Ray Wilkins smatra da Luiz nije imao namjeru povrijediti Kolašinca, nego da se jednostavno – uplašio.

– Bio je to grozan start. Želio je ili povrijediti Kolašinca, ili se uplašio. Mislim da je u pitanju ovo drugo. Vidio je Kolašinca kako ide prema njemu i pomislio, “wow, ovaj lik je ogroman” i doslovno se pomokrio – rekao je Wilkins talkSPORT-u.

(Bportal.ba/Faktor/ Goal)

 

Back to top button