FOTO Kiseljačkom imamu zapaljen automobil na Novu hidžertsku godinu

Nepoznata osoba sinoć je zapalila privatni automobil imama džemata Kiseljak Mustafe ef. Pašića, koji je bio parkiran u njegovoj garaži u mjestu Duhri.

 

1000_1505976187auto

Prema informacijama koje su objavljene na zvaničnoj web stranici Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, automobil je zapaljen u garaži ispod stana, gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.

“Medžlis Islamske zajednice Kiseljak izražava zabrinutost zbog ovog nedjela koje se dogodilo u Novogodišnjoj noći, kada muslimani dočekuju Novu hidžretsku godinu i te prve trenutke provode u ibadetu” naveli su iz džemata, te dodali da Medžlis Kiseljak traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže ovaj slučaj i što prije pronađu počinioca.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona potvrdili su za Faktor da je Policijskoj stanici Kiseljak oko 20 minuta nakon ponoći prijavljeno da je došlo do zapaljenja garaže i automobila.

“Odmah nakon prijave na mjesto događaja izašli su policija i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kiseljak, koji su lokalizovali zapaljenje. Uviđaj je u toku, a o svemu je upoznat i kantonalni tužilac. Na vozilu i objektu je pričinjena veća materijalna šteta. Osim uviđaja, poduzet će se i sve druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do zapaljenja” kazao nam je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

1000_1505976197octavia_1

1000_1505976199octavia_2

(Bportal.ba/Faktor)

 

Back to top button