Teška nesreća u Širokom Brijegu: Renault udario u zid i prevrnuo se, vozač poginuo

U saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa ponedjeljka na utorak dogodila na magistralnom putu M-6.1 u Širokom Brijegu, poginuo je 27-godišnji Zeničanin M. G., koji je živi u mjestu Hodbina kod Mostara.

 

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: ILUSTRACIJA

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Zapadno-hercegovačkog kantona, Policijskoj stanici Široki Brijeg oko 2.30 sati prijavljeno je da je u Ulici pobijenih franjevaca došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo jedno vozilo, te da je jedna osoba povrijeđena.

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja stigli su Hitna pomoć i policija. Povrijeđeni vozač je kolima Hitne pomoći upućen prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, te je na putu do bolnice preminuo.

Kako saznajemo, M. G. je vozio automobil Renault Megane iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu, te je u jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom. On je automobilom prešao u lijevu traku i sletio s ceste, nakon čega je udario u zid. Zbog udara, renault se prevrnuo, a tom prilikom je vozač teško povrijeđen usljed čega je i preminuo.

O svemu je upoznat u dežurni tužilac Zapadno-hercegovačkog kantona, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci iz Širokog Brijega.

Faktor.ba

Back to top button