Baždarević objavio spisak igrača za meč potiv Belgije i Estonije

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Belgije i Estonije, a koje se igraju u sklopu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 

1000_1506504125press-nsbih-bazdarevic-27092017-20170927110245_IMG_4890-MZ

Na spisku se nalaze  23  igrača i tri golmana: Asmir Begović, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić, Edin Cocalić, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Jozo Šimunović, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Haris Duljević, Izet Hajrović, Mato Jajalo, Rade Krunić, Senad Lulić, Danijel Milićević, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Edin Višća, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Avdija Vršajević, Kenan Kodro, Mateo Sušić, Sejad Salihović.

Selektor je nakon objavljivanja spiska prokomentarisao i povratak Sejada Salihovića u reprezentaciju, istaknuvši da njegovo prisustvo može  biti pozitivno zbog iskustva.

– Svi ste vidjeli da je jako dobro igrao. Mislim da nam treba više iskustva. Njegovo prisustvo može da pomogne u spremanju ovih narednih utakmica – rekao je Baždarević.

Dodao je da je Belgija izuzetno snažna reprezentacija.

– Mislim da svi znamo o kakvom se protivniku radi i koliko su kvalitetni, ali vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu. Grbavica, Sarajevo, to nam puno znači, na nama je da odigramo dobru utakmicu. Očekujem puno od svih i da zajedno sa publikom ostvarimo povoljan rezultat – rekaoje  selektor.

Mišljenja je da Belgija u Sarajevo neće doći da odigra opuštenu utakmicu, budući da su već ostvarili plasman na svjetsko prvenstvo.

– Očekujem da će Belgija doći ovdje da pobijedi, oni imaju jako dobre igrače i u rezervnom sastavu, ali i mi također imamo kvalitetne nogometaše. Ne smijemo podleći psihozi rezultata koji je ispred nas – zaključio je Baždarević.

Pripreme reprezentacije počinju u ponedjeljak na Ilidži.

Meč protiv Belgije se igra 7. oktobra na stadionu Grbavica a protiv Estonije tri dana kasnije u Talinu.

(Bportal.ba)

 

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f