Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik doživio je saobraćajnu nesreću centru Banja Luke.

Kako su otkrili brojni očevici saobraćajne nesreće koja se dogodila u srijedu oko 18 sati, vozilo predsjednika RS-a sudarilo se s automobilom iz njegove pratnje, prenosi SrpskaCafe.

Dodaju i kako su se dva skupocjena automobila iz voznog parka kabineta predsjednika RS-aodmah nakon sudara velikom brzinom udaljila s mjesta nesreće, iako su na oba bila primjetna značajna oštećenja.

“AUTOMOBIL KOJI JE PREVOZIO PREDSJEDNIKA NAGLO JE ZAKOČIO I TADA JE U NJEGA OTRAGA UDARILO DRUGO VOZILO IZ DODIKOVE PRATNJE. VALJDA ZBOG STRAHA DA ĆE NA MJESTO OVE BIZARNE NESREĆE ODMAH STIĆI KAMERE I PREDSTAVNICI MEDIJA, JER SE SAOBRAĆAJNA NESREĆA DOGODILA DVADESETAK METARA OD GLAVNOG ULAZA U ZGRADU VLADE RS-A, NAKON SAMO NEKOLIKO SEKUNDI STAJANJA DODIKOVO VOZILO S ULUBLJENIM ZADNJIM DIJELOM I RAZBIJENIM STOP-SVJETLIMA, KAO I VOZILA IZA, ČIJI JE PREDNJI DIO BIO ŽESTOKO OŠTEĆEN, ODJURILI SU DALJE PREMA MALTI”, ISPRIČALI SU OČEVICI.

Oni dodaju da su se nedugo nakon toga na mjestu nesreće pojavili uniformisani policajci koji su s kolovoza ekspresno pokupili sve sitne dijelove i krhotine automobila.

Dodik je i prije samo mjesec dana imao nevolju sa svojim službenim automobilom, kada se njegov predsjednički Mercedes zapalio na parkingu ispred ambulante u Kriškovcima kod Laktaša. Kao razlog tada je navedeno pregrijavanje motora

SrpskaCafe.