Objavljeni svi detalji saobraćajne nesreće Milorada Dodika: Pokušaj atentata?

Dodikov bijeg?
Dodikov bijeg?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik doživio je saobraćajnu nezgodu u centru Banjaluke, prenijeli su brojni mediji danas u Bosni i Hercegovini, ali se u opisu ove nesreće mogla primijetiti i jedna nelogičnost. Naime nakon što se saobraćajna nesreća dogodi, običaj i pravo je da policija napravi uviđaj i utvrdi sve okolnosti.

Ovaj put je to izostalo jer je kompletna pratnja predsjednika entiteta Republika Srpska napustila mjesto nesreće i zaputila se u nepoznatom pravcu, a očevici tvrde da se sve to odvijalo neobičnom brzinom što upućuje na samo jedan logičan zaključak – Dodik je vjerovatno imao strah za vlastitu sigurnost pa je zato što prije želio napustiti mjesto nesreće kako bi se uvjerio da cijeli događaj nije insceniran.

Kako za portal Srpskacafe otkrivaju očevici saobraćajke koja se prekjučer oko 18 sati dogodila na raskrsnici ispred zgrade Vlade RS, najbizarnije u cijeloj priči jeste to što se službeno vozilo predsjednika RS sudarilo s automobilom iz njegove pratnje.

Izvori SrpskaCafe-a ističu i to da su se dva skupocjena automobila iz voznog parka kabineta predsjednika RS odmah nakon sudara velikom brzinom udaljila s mjesta nezgode, iako su na oba bila primjetna značajna oštećenja.

“Službeni automobil u kojem je sjedio Dodik, kao i nekoliko vozila iz predsjednikove pratnje, negdje oko 18 sati iz pravca centra kretali su se Ulicom kralja Petra I Karađorđevića prema Malti. Međutim, na raskrsnici ispred zgrade Vlade RS automobil koji je prevozio predsjednika RS naglo je zakočio. Tada je u njega otraga udarilo drugo vozilo iz Dodikove pratnje. Valjda zbog straha da će na mjesto ove bizarne nezgode odmah stići kamere i predstavnici medija, jer se saobraćajka dogodila dvadesetak metara od glavnog ulaza u zgradu Vlade RS, nakon samo nekoliko sekundi stajanja Dodikovo vozilo s ulubljenim zadnjim dijelom i razbijenim stop-svjetlima, kao i vozilo iza, čiji je prednji dio bio žestoko oštećen, odjurili su dalje prema Malti”, pričaju očevici tog događaja.

Oni dodaju da su se nedugo nakon toga na mjestu nezgode pojavili uniformisani policajci koji su s kolovoza ekspresno pokupili sve sitne dijelove i krhotine automobila.

Prije samo mjesec dana predsjednik RS takođe je imao nevolju sa svojim službenim automobilom. Podsjećamo, Dodikov predsjednički „mercedes“ tada se zapalio na parkingu ispred ambulante u Kriškovcima kod Laktaša, gdje je predsjednik RS došao da uveliča svečanost povodom otvaranja nove ambulante u tom mjestu. Kao razlog nezgode navedeno je pregrijavanje motora.

Iz Kabineta predsjednika RS, ATV je rečeno da danas neće komentarisati navode medija o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao automobil predsjednika RS, Milorada Dodika. Treba naglasiti da se policija o ovom događaju uopšte nije očitovala što je veoma neobično jer se u policijskim izvješćima mogu pronaći i najsitnije saobraćajne nesreće. Ovaj put je bilo drugačije. Zašto? Šta se to krije?

ATV / Bhdijaspora.net

Back to top button