Jutros povrijeđen u eksploziji u Banjoj Luci: Danas ga “čekala” presuda za seksualno uznemiravanje učenica

Spaso Šakota, profesor Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja iz Tehnološke škole u Banjoj Luci, koji je jutros povrijeđen u eksploziji njegovog automobila, danas je imao zakazano ročište u Osnovnom sudu Banja Luka, gdje mu je trebala biti izrečena presuda za seksualno uznemiravanje učenica, saznaje Faktor.

 

Šakota: Koja je povezanost ročišta i bombi

Šakota: Koja je povezanost ročišta i bombi

Naš dobro obaviješteni izvor ističe da je za danas imao zakazano izricanje presude, a ročišta u njegovom predmetu u istom sudu bila su mu zakazana i dva puta u septembru ove godine, 14. i 28. u vrijeme kada su u ovaj sud stizale anonimne prijave o postavljenim bombama.

– Oba puta je imao zakazano ročište po istom predmetu. Ispostavilo se da je oba puta uzbuna bila lažna – izjavio je naš dobro obaviješteni izvor.

U optužnici koju je Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci 2013. godine dostavilo banjalučkom Osnovnom sudu navodi se da je Šakota u decembru 2011. godine, pozvao u svoj kabinet učenicu J. K., koja je došla sa još dvije svoje drugarice.

– Prstima joj je prolazio kroz kosu, stao iza nje i dahtao joj za vrat i stenjao. Zatim je pitao učenice “imate li momke” i “kako pušite”, te im na mobilnom telefonu pokazivao svoju nagu sliku i nagu sliku nepoznate žene. Potom ju je na času Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja uhvatio za grudi – neki su od detalja iz optužnice protiv Šakote.

 

 

Izvor: Faktor

 

Back to top button