SDA: Podržavamo ministra Ramića, on je još jedan u nizu Bošnjaka kojeg napada Radončić

SDA osuđuje kontinuirane neutemeljene napade Dnevnog avaza na ministra u Vladi FBiH za izbjegla i raseljena lica Edina Ramića, navodi se u saopćenju ove stranke.

 

edin_ramic03

“SDA daje punu podršku ministru Ramiću i njegov rad cijeni vrlo uspješnim čemu svjedoči i nepodijeljena podrška povratnika u RS.

Javnost je svjesna da je povod ovih napada Ramićevo protivljenje imenovanju Svetlane Cenić za predsjednicu Nadzornog odbora BH Telecoma. Njegov jedini “grijeh” je što je rekao ono što većina Bošnjaka zna i osjeća. Radončić bi izgleda želio da zabrani Ramiću, maloljetnom pripadniku Armije BiH i ratnom vojnom invalidu, da ukazuje na problematičnu prošlost njegovih kadrovskih rješenja.

Višedecenijska strategija Radončića je da preko svog stranačkog biltena Dnevnog avaza širi smutnju stalnim napadima i udarima na istaknute bošnjačke predstavnike u vlasti. Ko god se suprotstavio mutnim interesima Radončića bio je izložen bjesomučnoj kampanji blaćenja i medijskoj torturi.

Unatoč tome SDA i njeni kadrovi će nastaviti da se bore za istinu a protiv politike Fahrudina Radončića koja očigledno ima veze sa vrelikosrpskom ideološkom kuhinjom” navodi se u saopćenju SDA.

(Bportal.ba)

 

Back to top button