Dan nastavnika sarajevski učitelji proveli u Potočarima i Novoj Kasabi

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo već drugu godinu zaredom Dan nastavnika Kantona Sarajevo obilježava radnom posjetom nastavnicima koji u teškim uslovima obrazuju i odgjaju djecu u Novoj Kasabi i Potočarima.

Učenici u Potočarima i Novoj Kasabi dobili poklone

Učenici u Potočarima i Novoj Kasabi dobili poklone

 

I ove godine delegacija Sindikata je na čelu sa predsjednikom Saudinom Sivrom posjetila područnu školu u Potočarima, gdje je nastavnicima uručena pomoć za rad u nastavi, a 244 učenika i učenice u Potočarima i Novoj Kasabi dobili su prigodne poklone.

– Obrazovanje nije ničije vlasništvo niti se smije politizirati, a djeca moraju imati pravo na kvalitetno i pravično obrazovanje, pri čemu je veoma bitno da svi nastavnici moraju imati ista prava i iste mogućnosti za rad – poručili su predstavnici prosvjetnih radnika iz Kantona Sarajevo.

Akciji Sindikata se pridružila v.d. direktorica JU “Djeca Sarajeva”, Jasmina Čongo, koja je zajedno sa sindikalnom podružnicom te ustanove, pripremila 27 paketića koji su uručeni djeci u igraonici u Potočarima.

Na kraju posjete održan je radni sastanak s nastavnicima koji rade u edukativnom centru u Novoj Kasabi, a koji će uskoro imati priliku da zaključe ugovore o radu s JU OŠ Malta Sarajevo i postanu punopravni Sindikata, navodi se u saopćenju Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Faktor.ba

Back to top button