OVO JE TOLIKO TUŽNO DA NE MOŽE TUŽNIJE: POGLEDAJTE PORED KOGA JE UKOPANA DONNA ARES…

Građani Bosne i Hercegovine posljednji put opraštaju se od heroine Azre Kolaković, poznatije kao Donna Ares.

Prisutni su brojni prijatelji sa estrade koji su je podržavali proteklih godina u njenoj velikoj borbi.

Donna Ares više nije s nama, ali njene pjesme će ostati da podsjećaju na vedri duh, optimizam i pozitivu kojom je zračila, a koju nije izgubila ni u najtežim trenucima, tokom dugotrajne borbe za vlastiti život. Azra Kolaković je ukopana pored oca Osmana Kolakovića.

Ispratili su je i njeni prijatelji motociklisti s kojima je, inače , bila u velikom prijateljstvu.

Na gradskom mezarju Humci u Bihaću danas je u poslijepodnevnim satima sahranjena Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Ukopana je pored oca Osmana Kolakovića, a osim prodice, ispratili su je njeni mnogobrojni prijatelji, kolege, građani iz cijele BiH.

Među njima bili su i Halid Bešlić, koji je sa Donnom 1999. godine, snimio veliki hit “Sviraj nešto narodno”, zatim Omar Raković, Mirzad Pervanić Migos, Nihad Kantić Šike, Elmir Rekić, Kadira Čano…

Podsjetimo, Donna Ares je preminula u ponedjeljak u 41. godini života, nakon duge i teške bolesti. Ostat će upamćena po vedrini, snazi i nevjerovatnom muzičkom talentu.

U sali Kulturnog centra Bihać održana je komemoracija Azri Kolaković, poznatijoj kao Donna Ares. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njenih kolega, njeni bivši profesori, rodbina prijatelji, i brojni njeni sugrađani.

Vesna Kečalović, profesorica preminule pjevačice iz niže i više muzičke škole, imala je vrlo emotivno obraćanje.

– Držali smo je kao djevojčicu u krilu kako bi mogla dohvatiti klavir – prisjetila se Kečalović. Ona se od Azre oprostila u ime umjetničke škole, učenika, profesora i onih kojima je bila inspiracija da se posvete muzici.

– Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših kolegica i kolega koji su je obožavali, uvijek je imala vremena i poneki CD kao poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom. Opraštam se u ime njih, ali u svoje ću tesko… bila je i ostala moje najveće sve- kazala je Kečalović jecajući.

dn-vijesti

Back to top button