Srebrenica: Tučnjava kao u salonima iz vestern filmova

Sinoć je se u mjestu Potočari kod Srebrenice desila nesvakidašnja tučnjava u kojoj je učešće uzelo pet punoljetnih i jedna maloljetna osoba svi iz Srebrenice.

Srebrenica: Tučnjava kao u salonima iz vestern filmova
FOTO: Ilustracija

Ugostiteljski obbjketi u Srebrenici su rijteko kada ppuni, a posebno ponedjeljkom, tako da ukoliko zamislite šest ljudi koji se tuku, to vam dođe kao u tučnjave iz vestern filmova u popularnim salonima kada se dvojica potuku, a potom nastavi cijela kafana istim tempom.

U nastavku u potpunosti prenosimo dopis PU Zvornik.

Pet lica lišeno slobode zbog narušavanja javnog reda i mira. Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lica N.M. (1976), S.H. (1963), A.H. (1983), Š.H. (1986) i S.H. (1991) svi iz Srebrenice, zbog narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom, prilikom čega su dva lica zadobila tjelesne povrede.

Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 02.10.2017. godine, oko 07,20 časova, prijavljeno je da je ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Potočari, opština Srebrenica, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, između lica N.M. (1976), sedamnaestogodišnjeg mladića i lica S.H. (1963), svi iz Srebrenice.

Tom prilikom, S.H. je zadobio tjelesne povrede, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Srebrenica, odakle je upućen
u Opštu bolnicu Zvornik na dalje zbrinjavanje. Istog dana, oko 11,25 časova, Policijskoj stanici Srebrenica je prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Srebrenici, došlo do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom između lica S.H., Š.H., S.H. i A.H. svi iz Srebrenice i sedamnaestogodišnjaka, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Srebrenica, odakle je upućen u Opštu bolnicu Zvornik na dalje zbrinjavanje.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih podnese izvještaj za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“.

Rad nautvrđivanju činjeničnog stanja i procesuiranju učesnika je u toku.

IB.com/Zvornicki.ba

Back to top button