Odgovor Sarajlije de Brujneu zapalio internet: E, pa izvini Kevine…

 

Zvijezda reprezentacije Belgije i Mančester Sitiija Kevin de Brujne (Kevin de Bruyne) sinoć je nakon utakmice na Grbavici osuo drvlje i kamenje zbog stanja u kojem je bio teren na Grbavici.

De Brujne je kazao kako od svoje sedme godine nije igrao na lošijem terenu i da FIFA mora da nešto uradi po tom pitanju. I dok je njegovo nezadovoljstvo zabavljalo mnoge, na društvenim mrežama je jedan Sarajlija odgovorio sjajnom krilu Sitija.

Odgovor De Brujneu prenosimo u cjelosti: “U 15. minuti sinoćnje utakmice bacali smo komentare da je teren katastrofalan da se ne može ni igrati na ovakvom terenu i da će se neko povrijediti. Bolnu istinu su nam potvrdili svi redom, pa je igrač Manchester Citya Kevin De Bruyne dao izjavu da nije igrao na gorem terenu od svoje 7. godine. E, pa izvini Kevine, izrekao si bolnu istinu o “oranici za krompir”, ali ona je kao i sve u ovom selu što je ostalo od nekadašnjeg “Olimpijskog grada”, mi bolje nemamo.

Da nije bilo par upornih ljudi moj Kevine, koji su uspjeli Grbavicu osposobiti za ovu utakmicu, ti bi sa nama igrao ovaj meč u Švicarskoj. Šta li bi tad rekao moj Kevine što utakmicu sa Bosnom igraš u Švicarskoj? Jer glavni grad moj Kevine boljeg stadiona nema. A, šta bi tek rekao moj Kevine da si se morao provozati javnim saobraćajem ovog grada? Šta bi rekao da moraš ući u tramvaj star 40 godina kojeg više nema nego ima? Šta bi rekao moj Kevine da si morao u padinske djelove grada kombijem, a njemu otkazu kočnice ili se zapali u vožnji? A, šta bi ti moj Kevine rekao da si slučajno trebao zdrastvenu uslugu u ovom “selu”?

Pa da te gospoda sa kliničkog pošalje po ljekove i zavoje da kupiš, pa tek onda moj Kevine da im se javiš. Ili ne dao Bog moj Kevine da ti je djetetu trebao pedijatar. Šta bi rekao što ga nemamo? A, najsmješnije bi bilo moj Kevine da si se u ovom gradu morao istuširati iza 22:00 sata. Zamisli scena moj Kevine da ti Mertens poljeva iz kanistera dok se kupaš! U 21. stoljeću u “Evropskom Jerusalemu” moj Kevine mi vode nemamo. Da li bi ti tada bila jasnija “oranica” na Grbavici moj Kevine. A, šta misliš moj Kevine da si zanoćio u starom dijelu grada, pa da te probudio bombaški napad ili paljevina nekog auta moj Kevine? Šta li bi rekao na to moj Kevine?

Šta bi rekao moj Kevine da znaš da “gremlini” koji upravljaju ovim gradom već 20 godina feninga nisu uložili u sportske objekte. Moj Kevine sve što si rekao je istina i veliki šamar za nas i za ovaj grad. Ali opet ćemo mi moj Kevine čekati te “gremline” na idućim izborima sa paketima soka, banana, keksa i papirom koga trebamo zaokružiti na idućim izborima da “gremlini” mogu nastaviti svoju misiju uništavanja ovog grada.

Opet ćemo gledati obećanja, hadise i spinove koje će nam bacati samo da se domognu svojih “gremlinskih” pozicija. Moj Kevine sreća tvoja pa si u ovom “selu” bio samo 48 sati, pa nisi ništa vidio osim “grbavičke oranice”. Vjeruj mi, možda ti se ne bi ni igrao nogomet neko vrijeme da si sve vidio…” Više o: Kevin de Bruyne .

Avaz.ba