Pusti snovi Fahrudina Radončića

Zapad tipuje na „Fahru“ – objašnjava nam Radončićev portal Narod.ba u naslovu vijesti da se šef SBB-a sastao sa američkom ambasadoricom i prvim čovjekom EU u BiH.


562a1374-afe8-4e9d-8a77-34eb0a0a0a6d-radoncic-preview

Autor: J. K.

“Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas u stranačkim prostorijama ambasadoricu SAD u BiH Morin Kormak (Maureen Cormack) i šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU Lars-Gunar Vigemarka (Lars-Gunar Wigemark).“

Rekao bi neupućen čitalac da Radončić zaista ime neki povlašteni položaj kod predstavnika dvije najveće strane sile koje imaju veliki utjecaj na politička kretanja u BiH.

U samoj vijest, koja je ništa više nego saopštenje Saveza za bolju budućnost, nema ni jednog slova o tome zašto bi Zapad „tipovao“ na Fahru.

Wigemark i Cormack sastaju se ovih dana sa liderima svih većih političkih stranaka. Prije pet dana razgovarali su sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem a razgovarali su o akcizama i promjenama Izbornog zakona BiH.

Sredinom septembra o istim su temama pričali i sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem. U narednim danima će se vjerovatno sastajati i sa liderima drugih relevantnih stranaka na državnom nivou.

Ipak, samo Radončićev „nezavisni“ portal Narod.ba ima obraza lupiti glupost. Ili je portalu milo ono što se Fahri snilo?

(Bportal.ba)