Pusti snovi Fahrudina Radončića

Zapad tipuje na „Fahru“ – objašnjava nam Radončićev portal Narod.ba u naslovu vijesti da se šef SBB-a sastao sa američkom ambasadoricom i prvim čovjekom EU u BiH.


562a1374-afe8-4e9d-8a77-34eb0a0a0a6d-radoncic-preview

Autor: J. K.

“Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas u stranačkim prostorijama ambasadoricu SAD u BiH Morin Kormak (Maureen Cormack) i šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU Lars-Gunar Vigemarka (Lars-Gunar Wigemark).“

Rekao bi neupućen čitalac da Radončić zaista ime neki povlašteni položaj kod predstavnika dvije najveće strane sile koje imaju veliki utjecaj na politička kretanja u BiH.

U samoj vijest, koja je ništa više nego saopštenje Saveza za bolju budućnost, nema ni jednog slova o tome zašto bi Zapad „tipovao“ na Fahru.

Wigemark i Cormack sastaju se ovih dana sa liderima svih većih političkih stranaka. Prije pet dana razgovarali su sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem a razgovarali su o akcizama i promjenama Izbornog zakona BiH.

Sredinom septembra o istim su temama pričali i sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem. U narednim danima će se vjerovatno sastajati i sa liderima drugih relevantnih stranaka na državnom nivou.

Ipak, samo Radončićev „nezavisni“ portal Narod.ba ima obraza lupiti glupost. Ili je portalu milo ono što se Fahri snilo?

(Bportal.ba)

Back to top button