Zlatko Lagumdžija u 140 karaktera objasnio sve o Fahrudinu Radončiću

Prof. dr. Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP-a BiH, u protekla tri-četiri dana vratio se u žižu medijskog interesovanja. Šta god neko mislio o njemu, mora se priznati, nedostajao je otkako se, bar zvanično, oprostio od aktivnog političkog života.

Sve je počelo prije nekoliko dana nakon SDP-ovog saopćenja u vezi s budžetom BiH, potom je uslijedilo SDA-ovo saopćenje, tu i tamo SBB i njemu pripadajuća glasila su uzela učešće u igri, a onda se oglasio i Lagumdžija otvorenim pismom Bakiru Izetbegoviću i Fahrudinu Radončiću. U tom otvorenom pismu spomenuo je i Faktor, ali halalili smo mu, znamo mi da je to bio pokušaj da “otvoreno pismo” dobije na dramaturgiji.

Radončića je, očito, Facebook status Lagumdžije više pogodio pa je odgovor preko SBB-a dospio na Avazov portal gdje je udarna vijest puna 24 sata. Radončić je Lagumdžiji odgovorio sljedeće:

– Povodom otvorenog pisma gospodina Zlatka Lagumdžije Bakiru Izetbegoviću i Fahrudinu Radončiću, u kojem, između ostalog, prigovara i objavljivanje tekstova koje je Avaz prenio sa FACE TV, predsjednik SBB-a saopćava: Lagumdžija, kao nosilac SDP-ove liste u Sarajevu i predsjednik te stranke, na prošlim izborima nije uspio ući čak ni u državni Parlament, jer je dobio mizeran broj glasova. Potom je morao otići i sa čela SDP-a. Prema tome, uopće nemam namjeru da polemišem sa političkom prošlošću i tom vrstom gubitnika. Lagumdžija može da se ljuti na građane ili gospodina Senada Pećanina (koji je objavio tekst na FACE TV), a mene cijela priča uopće i ne zanima – stoji u saopćenju Pres-centra SBB-a ili Fahrudina Radončića, što je u suštini isto.

Da stvar ne bi završila na ovome, Lagumdžija je jutros u svom maniru odgovorio šefu SBB-a i to na Twitteru.

– Fahru “ne zanimam jer ne primjećuje prošlost!” Za njegovu je ne bih mijenjao. Sadašnjost još manje. Budućnost ni slučajno – objasnio je Lagumdžija u 140 karaktera.

Izvor: Faktor
Back to top button