Sloga od sljedeće sezone sa novim imenom nastupa na Tušnju

Husić za Tuzlanski.ba |

Sloga Simin Han je hit jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH. Trenutno drugoplasirana ekipa iz Siminog Hana ima ambicije za ulazak u Premijer ligu BiH, a u razgovoru za Tuzlanski.ba, predsjednik Sloge je potvrdio kako je dobio usmeno obećanje od gradske uprave da će naredne sezone utakmice igrati na stadionu Tušanj. |

– Imamo ambicije za ulazak u Premijer ligu BiH i to nam je najveći cilj ove sezone. Navijači su prepoznali trud i rad unutar kluba i podržavaju nas sve više iz utakmice u utakmicu. U razgovoru sa odgovornim osobama povodom ustupanja stadiona Tušanj za potrebe odigravanja domaćih utakmica Sloge, mogu da potvrdim da imamo usmeni dogovor da će doći do te realizacije u narednoj sezoni. Moram naglasiti da Sloga u Tuzli neće praviti podjelu navijača na dva kluba. Želim da Sloga bude tim koji će navijači Slobode podržavati i da budemo bratski tim sa Slobodom. Nećemo voditi politiku kluba Sloboda, ali naša želja je da stvorimo dva jaka kluba koji će sa ponosom predstavljati Tuzlu, rekao je Azmir Husić, predsjednik Sloge u razgovoru za Tuzlanski.ba.

Već neko vrijeme postoji inicijativa za promjenom naziva kluba iz Simin Hana. Husić je potvrdio da je odluka u klubu donešena još prije nekoliko mjeseci, te da je konačna odluka na nadležnim ljudima.

– Sloga Simin Han bi od naredne sezone trebala nositi ime Tuzla City. Ova odluka je donešena da bi porasla reputacija našeg kluba, ali i da bismo pokazali kako neodvojivo pripadamo ovome gradu. S obzirom da je odluka o promjeni imena na nadležnim osobama, a naš tim ne može promjeniti ime u jednoj takmičarskoj godini, mogu reći da ćemo sve učiniti da naredne sezone nastupamo sa novim imenom i novim brendom, završio je Husić.

(A.P. | Tuzlanski.ba)

Back to top button