Zlatan Ibrahimović redovno šalje pare ovoj nani u Bijeljini: Šuhreta voli svog Ibru!

Nana iz Ibrinog sela
Nana iz Ibrinog sela

O Zlatanu Ibrahimoviću, bar što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih svjetskih napadača koji je fudbalski svijet upoznao, nastupao je za reprezentaciju Švedske iako su mu roditelji iz BiH i Hrvatske.

Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

Porodičnu kuću Ibrahimovića, Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. TV ekipa odlučila se posjetiti nanu Šuhru koja nas je primila u svoj skromni dom. Kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio.

“Meni tako svake godine, u martu, pošalje mi para. Lijepo i eto. Ali da mi nikad ništa ne šalje i ne pošalje ja njega volim”, kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu”.

“Ovom bi se prilikom zahvalio i Šefiku što mi je poslao dresove. Sad je Zlatan dao ukupno 50 golova. Sve ja to pratim. Gdje god je igrao osvojio je titulu sa svojim klubom”, kazao je njezin sin Zekerijah.

Razgovor opet prekida nana Šuhra koja iz kuće izlazi sa posterom Zlatana Ibrahimovića iz perioda dok je nastupao za Juventus. Odmah je počela hvaliti dobre igre Ibrahimovića.

“Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udarit će ga ko god. Ne volim nijednog sudije, sve mu nepravilno sude. Ja se sekiram i onda neću da gledam”; dodala je Šuhreta.

Znatiželjne komšije iz Hambar mahale su sa pažnjom posmatrali ekipu N1 i počeli se raspitivati o povodu našeg dolaska. Iz jedne kuće pozvao nas je Adem Zečević, Šefikov priijatelj iz djetinjstva koji već 40 godina živi u Francuskoj. Najponosniji je, kaže, kada u francuskim novinama čita o Zlatanu.

“Zlatan je genije u Francuskoj. Ja znam malo više tamošnje novine i nacionale i regionalne. Jedan je Zlatan. Malo je takvih i malo će ih biti”, istakao je komšija Adem Zečević.

Komšinica Šuhra je neumorna i poziva nas da obiđemo lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori nam da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

Nije dovoljno samo postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan Ibrahimović.

bhdijaspora.net