Ovo je zaista nevjerovatno: Evo šta je Milorad Dodik radio u ratu

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Najpopularniji bosanskohercegovački glumac bez konkurencije je Enis Bešlagić. Sjajni zabavljač je uvijek rado viđen gost u svim dijelovima BiH, a kad je on u pitanju zaista nema nikakvih razlika jer ga podjednako vole u Sarajevu, Bihaću, Banaluci, Mostaru, Čapljini, Zvorniku, Tešnju…

No Enis je rijetko u medijima, a o njegovoj tužnoj ispovijesti pisali smo i ranije. Tako je to kod nas, kad političarima ne odgovaraš jednostavno te pomjere u stranu, ali sigurni smo da će Enis uskoro ponovo biti na vrhu gdje i pripada.

On je nedavno na jednoj televiziji u Sarajevu ispričao zanimljiv događaj vezan za Milorada Dodika, a koji ustvari otkriva pravo lice ovog političara, a koje on želi sakriti. Glumeći da je najveći Srbin na svijetu…

“Ne sastajemo se po kafanama, iako Dodik jako voli kafanu, a to je dobro što kod njega znaš šta voli, kod naših ne znaš. Znam priče iz rata da je Dodik spašavao muslimane i da ih je stavljao u svoj automobil i odvozio ih iz Laktaša. Kad se sastanemo ja njega pitam zašto sam ja danas tu, a on sutra u Sarajevu nije i pitam ga zašto misli na muslimane i na mene u negativnom smislu na šta on meni kaže da ne misli to tako i da to kaže u revoltu. Rekao mi je i da nema s kim pričati u Sarajevu i da kome god je pružio ruku, da ga taj zeznuo i ja vjerujem u to”, rekao je Bešlagić.

Još neki Dodikovi dobri prijatelji često govore da on nije onakav kakav se predstavlja u medijima. Ipak valja se predstaviti kao što veći Srbin jer to je najbolji put da se ostane na vlasti. Tako je to ovdje, ovdje stvari tako funkcionišu.

bhdijaspora.net