Pirić: Pune tribine i povratak gdje i pripadamo – na vodeću poziciju!

Danas je pred nama posljednja utakmica 11. kola Prve lige, a u Simin Hanu se sastaju favorizovani domaćin i gosti iz Kaknja.

Fudbaleri Sloge pobjedom žele zauzeti vodeću poziciju, a u prilog im je išao i kiks Olimpika na domaćem terenu prije nekoliko dana. Jasno je da su “mezimci” predsjednika Husića veliki favoriti u ovom susretu protiv Rudara i sve osim pobjede bilo bi pravo iznenađenje.

Sa nova tri boda prvoligaš iz Siminog Hana odvojio bi se na +2 od svojih pratilaca na tabeli i tako u dobroj atmosferi dočekao derbi u Mostaru.

Međutim, ulogu favorita i svoje kvalitete plavo-bijeli će danas morati pokazati i opravdati borbom i igrom na terenu, a sigurno da se rudari neće lako predati. Očekuju se dobro ispunjene tribine, a domaći će biti oslabljeni neigranjem kapitena Kostića, koji pauzira zbog kartona.

Za naš portal govorio je odlični prvotimac Sloge, Pirić Muris, koji je bio kratak i rekao da vjeruje u svoje momke.

“Očekujem dobru utakmicu pred punim tribinama našeg stadiona. Vjerujem u svoje momke i u nova tri boda, s kojima bi se vratili na vodeću poziciju, odnosno tamo gdje i pripadamo. Pozivam naše navijače da nam ponovo pruže veliku podršku i da zajedno slavimo.” – rekao je za prvaliga.ba Pirić.

Utakmica između Sloge i Rudara igra se danas sa početkom od 15.00h.

Prvaliga.ba

Back to top button