Udruženje žena CERSKA danas je na sajmu u Tuzli predstavilo rad vrijednih žena iz Podrinja

Danas je na Trgu slobode u Tuzli održan Sajam proizvoda žena sa sela.

Učesnici Sajma su Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla, UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“Burnice, te ne formalne ženske grupe iz MZ Cerska i MZ Suha.

Događaj se organizuje u sklopu obilježavanja Dana žena na selu.

Udruženje žena Cerska danas je na sajmu u Tuzli predstavilo rad vrijednih žena koje svojim trudom i radom školuju djecu i izdržavaju porodicu. To su vrijedne i radne žene koje se uzalud teškim uslovima za život bore da sebe i svoje mjesto predstave u najboljem izdanju.Žene udruženja Cerska su proizvođači bez radnog vremena i naknade za uloženi trud. Sajam je prilika da se promoviše žena sa sela i proizvodi rađeni po staroj recepturi.

Udruženje žena Cerska
Udruženje žena Cerska

Na ideju učiteljica u područnoj osnovnoj školi u Cerskoj, žene povratnice sa područja mjesne zajednice Cerska, u opštini Milići, osnovale su udruženje žena “Cerska” kako bi poboljšale život u zajednice u kojoj žive. Ka tom cilju žele da se edukuju , da budu aktivnije u duštvenom životu ali I ekonomski osnaže kroz razvoj poljoprivrede.Udruženje žena “Cerska” formirano je u novembru 2016.godine.

Domaći proizvodi Udruženja žena Cerska

 

 

Domaći proizvodi Udruženja žena Cerska
Domaći proizvodi Udruženja žena Cerska

Žene udruženja Cerske su već par puta učestvovale na sajmovima u Bratuncu i Tuzli,gdje su ostvarile dobre rezultate i pozitivne dojmove.Ovo udruženje je osnovano nedavno,sve žene koje žele mogu da se učlane u ovo udruženje i postanu dio ove grupe.

Predsjednica udruženja “Cerska” Alema Talović za naš portal istiće kako su svi proizvodi domaće izrade i napravljeni po domaćoj recepturi: različiti džemovi, pekmez, sokovi, ajvar, sirevi, čajevi i drugi slični proizvodi.Naši proizvodi dolaze sa područja u kojem preovladava čist zrak. Sve je zasnovano na prirodnoj bazi, a kvalitet svih proizvoda iz Cerske garantuju naše žene koje džemove, sokove, salate, ajvar… pripremaju sa puno ljubavi”, dodaje ona.

Napominje da je ženama na selu danas jako teško.

“Naša žena na selu je izolovana od svega onoga što imaju žene u gradu. Sve naše proizvode pravimo s ljubavlju i imamo još veće zadovoljstvo kada imamo priliku da ih plasiramo i prodamo. To je za žene jako bitno, jer od tih sredstava imaju priliku ulagati u obrazovanje svoje djece i dalji razvoj”, nastavlja Alema.

Kako nam je rekla predsjednica ovog udruženja Alema Talović,cilj ovog udruženja je da okupi što veći broj žena koje će kroz druženje i saradnju promovisati sebe u najboljem svjetlu.U ime portala udruženju žena “CERSKA” želimo puno uspjeha u daljem radu.

Izvor: (INFOSVIJET.NET)

Back to top button