Salkić: Cijeli svijet dočekuje investitore raširenih ruku, samo ih Dodik tjera

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 16. oktobra 2017. godine, izjavio da Milorad Dodik, entitetski predsjednik, svojim svakodnevnim izjavama, destruktivnom i štetnom politikom uporno nastavlja tjerati investitore iz Bosne i Hercegovine.


salkic

Osvrćući se na Dodikovu jučerašnju izjavu u Istočnom Starom Gradu, gdje je kazao da će „nadležne institucije RS-a, razmotriti kako da se spriječi uzurpacija i prodaja zemlje na području te opštine, koja se nalazi na granici sa Federacijom BiH (FBiH)“, Salkić je naglasio da Dodik tjera investitore iz entiteta RS i cijele Bosne i Hercegovine, dok ih cijeli svijet priziva i moli da investiraju.

U Istočnom Starom Gradu, na sastanku sa Dodikom, neki od učesnika su kazali da je „razgovarano o mogućnostima poništavanja ugovora o prodaji zemlje uz entitetsku granicu i sprečavanja uzurpacije i prodaje zemlje u budućnosti, prije svega arapskim investitorima“.

-Svojom nakaradnom politikom on tjera ljude koji su spremni uložiti desetke miliona maraka u razvoj turizma u Banja Luci, Srebrenici i na Jahorini, ali i investirati u proizvodnju hrane. Ovakve investitore raširenih ruku dočekuju u Parizu, Londonu i širom svijeta, pa i u susjednoj Srbiji, dok izgleda jedino smetaju političaru koji je jedan entitet u državi doveo do ponora. Osim trenutne štete koji Dodikov radikalizam i šovinizam donosi odbijajući investitore, njegova politika će ostaviti dugoročne posljedice, jer će potpuno ugasiti zainteresovanost investitora za ovaj dio Bosne i Hercegovine, a s druge strane, otjerati mlade ljude iz zemlje. Dodik nije samo neprijatelj nesrba u bh. entitetu RS, nego je on i neprijatelj svog naroda jer tjera investitore koji žele zapošljavati građane. Uprkos ovakvoj negativnoj politici, pozivam investitore da ulažu u cijeloj Bosni i Hrercegovini i da se ne osvrću na šovinističku politiku Dodika, poručio je Salkić.

Umjesto što ih tjera, potpredsjednik Salkić je poručio Dodiku da pozove investitore na razgovor, sasluša njihove kvalitetne ideje i planove, pa da tek onda formira i iznosi mišljenje o tim ljudima.

(Bportal.ba)

Back to top button