Opšti haos u bolnici u Zvorniku, pogledajte kako su doktori izbacili Dodikovu komisiju napolje (Video)

Bolnica u Zvorniku
Bolnica u Zvorniku

Komisija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nije mogla izvršiti primopredaju dužnosti između razrješenog i novoimenovanog direktora Opšte bolnice Zvorniku, jer su je u tom procesu spriječili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Razriješeni direktor Opšte bolnice Zvornik Milorad Drljević, koga je Vlada Republike Srpske nedavno smijenila sa ove funkcije, rekao je novinarima da su u toku primopedaje u kancelariju ušli skoro svi ljekari i zaposleni ove ustanove i nisu dali da se obavi primopredaja.

Drljević je pojasnio da nisu isplaćeni porezi i doprinosi za četiri mjeseca, a kao razlog za to naveo je da Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nije davao dovoljno novca Opštoj bolnici Zvornik da bi se mogla isplatiti plata u punom iznosu sa porezima i doprinosima.

“Ako je to razlog moje smjene, onda direktore ostalih bolnica, ne da je trebalo smijeniti danas, nego vjerovatno mnogo ranije”, istakao je Drljević.

“Tvrdim da nisu bili narušeni, ali danas jesu”, rekao je Drljević i naglasio da ljekari ove ustanove ostaju pri svojim zahtjevima, tačnije da Vlada Republike Srpske opozove odluku o njegovoj smjeni, hitan sastanak sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i prijem kod predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Drljević je rekao da su ljekari Opšte bolnice u Zvorniku pripremili svoje ostavke na mjesta načelnika i šefova odjeljenja, ukoliko dođe do primopredaje dužnosti, prenose danas agencije u BiH.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Jovan Okuka nije želio da se oglasi o dešavanjima u zvorničkoj Opštoj bolnici. Na internetu se pojavio i snimak nevjerovatnog događaja u Zvorniku danas.

Alternativna televizija je objavila video prilog na kojem se vidi žestoka reakcija ljekara bolnice koji nisu dali Dodikovoj komisiji da radi šta hoće u njihovoj kući. Bilo je malo govora i o Miloradu Dodiku, a ovakve slike i ovakav otpor ljudi ludilu, želimo gledati svaki dan. Bravo bravo ljudi! Ne dajte svoje!

bhdijaspora.net