Evo ko su četvorica kandidata za Predsjedništvo BiH u SDA

Kao kandidate za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine vidim premijera na državnom nivou, dvojicu predsjedavajućih u domovima te zamjenika predsjednika SDA Adila Osmanovića, rekao je novinarima danas u Sarajevu predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

“Ostali potpredsjednici SDA su nešto mlađi”, rekao je Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva te stranke. Današnjom izjavom Izetbegović je potvrdio da će se pregovori oko budućeg kandidata za bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH voditi između Osmanovića, Denisa Zvizdića te Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Iako se ranije govorilo da bi kao kandidata za Predsjedništvo SDA mogla kandidirati i dr. Sebiju Izetbegović, suprugu Bakira Izetbegovića, on danas nije spomenuo njeno ime kao mogućeg kandidata za ovu poziciju, piše NAP.

Izetbegović je, komentarišući naredne izbore i buduće koalicije kazao da je on završio s liderom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem. Komentarišući ostale partije u BiH rekao je da u kampanjama bude emocija i teških riječi, ali da će vlast na kraju uspostaviti oni koji pobijede.

(Patria / Haris Ahbabović)

Back to top button